Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

SERGEN YALÇIN BEY

Gençlerbirliği ile oynadığı müsabakada adeta VAR savaşı veren Kayseri, Beşiktaş’a ters gelen takımlardan. Hele şu an sıralamada can derdinde, galibiyete hasret. Son üç maçtır gol yemeyen bir Beşiktaş var sahada ama eksikleri çok.
Skor belirleyen, gol kralı adayı Vincent Pate Aboubakar yok, asist kralı Rachid Ghezzai sakat. İki önemli eksik. Ghezzai’nin yerine kim oynar Çarşı’da tüm hafta neredeyse bu konuşuldu.
Tartışma hep şöyle bitiyor; “Baba, Atiba var mı, gerisi hallolur, Sergen halleder.”
Atiba halleder de Mensah o penaltıyı nasıl kaçırır?
Rakibi ciddiye alacaksın. Tüm yarışmaların ilk ilkesidir bu. Beşiktaş açısından ciddiyetsiz 45 dakika, skorsuz soyunma odasıydı.
Kayseri tıpkı Antalyaspor’un Galatasaray’a kurduğu oyunu kurmuştu. Kurmuştu ancak Beşiktaş artık kolay gol yemiyor. Sergen Yalçın hep ileri bakıyor ama defansı çok önemsiyor.
Beşiktaş çok zorlandı kilidi açmak için. Umutsuzluğa da kapıldı. Kendinden tek emin insan Sergen Yalçın idi. Necip hamlesine, Hasic hamlesine laf edenler oldu. Kötü günündeki Mensah’ı çıkarmak da doğruydu, hücumu şiddetlendirmek için Atiba’yı oyundan almak da.
89’da öne geçtikten sonra verilen 9 dakika uzatma aslında yatıp da yerden kalkmayan Kayserispor’a can simidi gibiydi. Helen 90 artı 6’da Kayserisporlu Alibec’in nefis frikiğine kaleci Ersin’in refleksi maçın bitiş düdüğü gibiydi.
Ancak bir türlü hastalıktan kurtulamayan ve takıma henüz dönen Hasic daha maçın fişini çekmemişti. Oğuzhan’ın pasıyla buluşan Hasic, “2021’in lideri artık Beşiktaş” diyen vuruşunu yaptı.
Beşiktaş, en yakın rakibinden bir maçı eksik olmasına rağmen bir puanla uzun haftaların ardından liderlik koltuğuna oturdu.
İdeal 11’ni bir türlü bulamamasına rağmen Sergen Yalçın’ın bu başarısı alkışlanmaya değer.
Yüzde 72’ye yüzde 28 topla oynama oranı var ortada. Ortada 14 şuta 7 şut var. Ortada 628 pasa 247 pas var. Ortada 25 ortaya 9 orta var.
Elbette bunlar birer rakam ama maç sonrası rakipte günah aramak da biraz ayıp. Kimse Kayseri’den o kısıtlı kadrosuyla bir futbol harikası yaşatacak oyun elbette beklemiyordu ama oyunu bu kadar kapatmanın da bir bedeli er ya da geç olacaktı.
Şimdi hakkettiği yerde kalabilmek önemli. Beşiktaş için kolay değil zor günler şimdi başlıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi