Silah karşıtı eylemlere Biden’dan destek

Silah karşıtı eylemlere Biden’dan destek
ABD’de Teksas eyaletinde Robb İlkokulu’na yapılan ve 19’u çocuk 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı sonrası silah reformu çağrıları sürüyor. Washington’da “March for Our Lives (Hayatlarımız için Yürüyün)”...

ABD’de Teksas eyaletinde Robb İlkokulu’na yapılan ve 19’u çocuk 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırı sonrası silah reformu çağrıları sürüyor. Washington’da “March for Our Lives (Hayatlarımız için Yürüyün)” grubu çağrısıyla eyleme binlerce kişi katıldı. Ülkede grup birçok kentte de benzer eylemler düzenledi.

Gösteriler başladığı sırada California’da olan Başkan Joe Biden da, eylemcilere “yürüyüşe devam edin” diye seslendi ve Kongre’de silah şiddetine karşı yasal adım atılması konusundaki müzakerelere ilişkin “ılımlı bir iyimserlik” duyduğunu belirtti.

Eyleme katılan Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser, silahlı şiddet olaylarının son bulması ve Kongre’nin adım atması için çağrısında bulundu.

14 Mayıs’ta New York’un Buffalo kentinde bir süpermarkette düzenlenen ırkçı saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri de eyleme katıldı.

ABD’de “silah reformu” çağrıları sonrası Temsilciler Meclisi ülkede yarı otomatik silah satın alma yaşını 21’e çıkaran yasa tasarısını bu hafta onaylamıştı. Tasarının Kongre’den de geçmesi bekleniyor.