Şimşek reddetti

Şimşek reddetti
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “ekonominin başına getirmeye çalıştığı” ileri sürülen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Merkezi’nde dün akşam Erdoğan ile görüştü. Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleşen...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “ekonominin başına getirmeye çalıştığı” ileri sürülen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Merkezi’nde dün akşam Erdoğan ile görüştü. Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleşen görüşmeye ilişkin ilk açıklama AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Görüşmenin “olağan” olduğunu belirterek “Aktif siyaseti düşünmediğini ifade etti” diyen Çelik şunları söyledi: “Sivil toplum kuruluşlarında önemli danışmanlıklar yapıyor. Dünyada geliştirilen politikalara katkı veriyor. Cumhurbaşkanımızın parti politikalarımız ya da hükümet politikalarımıza dönük olarak emrettiği her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu, her türlü katkıyı vereceğini, her türlü çabayı göstereceğini, emek sarf edeceğini bir kere daha ifade etti.”

Şimşek de daha sonra sosyal medyadan açıklama yaptı. Erdoğan ile görüşmesinin “son derece samimi” bir ortamda geçtiğini belirten Şimşek “Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum” dedi.

Reuters, Erdoğan’ın, ekonominin başına eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i getirmeye çalıştığını yazmıştı.