Abdullah Güler, İBB davasında savcılığa soyundu
İBB davasının canlı yayınlanması taleplerine tepki gösteren AK Partili Abdullah Güler, "Hırsızlık, yolsuzluk, kamu ihalesine fesat karıştırma yazılmış iddianamede, niye cevap vermiyorlar? TRT'den yayınlanınca ne olmuş olacak?" dedi.
ANKARA - AK Parti, "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Çeltik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni TBMM Başkanlığı'na sundu.
Basın toplantısında AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İBB davasının canlı yayınlanmasıyla ilgili soru üzerine Güler, "Bunu teklif eden arkadaşlarımız, özellikle CHP açısından ne anayasa biliyorlar, ne de sanki İBB davası çok özellikli, işte geçmişteki darbe davalarla eş tutuyor. Ceza Muhakemesi Kanunu açık. Duruşma açık ve aleni, iddianame paylaşıldı" dedi.
"Biz hâlâ CHP'den dile getirilen delillerdeki MASAK raporu, HTS kayıtları, tanık ve itirafçı anlatımlarına bir cevap versinler ya" diyen Güler, "Hırsızlık, yolsuzluk, kamu ihalesine fesat karıştırma yazılmış iddianamede, niye cevap vermiyorlar? TRT'den yayınlanınca ne olmuş olacak?" ifadelerini kullandı.
Abdullah Güler, itirafçı sanık arayan avukat sorusuna yanıt vermedi pic.twitter.com/MySuT1y1i3
— Gazete Pencere (@gazetepencere) March 12, 2026
Davanın pazartesi günü başladığını hatırlatan Güler, "Orada insanlar niye şunu merak etmiyor: İddianamede yer alan hususlar var. Bir yerden para havalesi yapılmış, delil olarak da iddianamede yer alıyor. İddialar var niye cevap vermiyorlar? Mesela 1 milyon 250 bin Euro'yu almışsın, bir şirketten gelmiş, bu parayla birlikte HTS kayıtlarına göre birileriyle buluşmuşsun. Ver buna cevap, o para nerede, o parayla ne yaptın?" diye konuştu.
İBB davasını, darbe dönemindeki yargılamalara benzeten açıklamalara tepki gösteren Abdullah Güler, şunları söyledi:
"O İNSANLARIN HATIRALARINA AYIP"
"Bebek'te, Etiler'de İmamoğlu İnşaat adına kaydedilen 3 tane değeri 50 milyon dolar olan villalar var. Önünde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan yeşil alan var. Verin bunun cevaplarını. TRT'de canlı yayın peşine düşeceğinize iddianamede dile getirilen hususlara cevap verin. 1960, 1980 darbesindeki insanlarla karşılaştırıyorlar. Ayıp! O insanların hatıralarına ayıp! Kamu görevini kötüye kullanma, kamu ihalesine fesat karıştırma, yolsuzluk ve rüşvet iddianamede yer alıyor, cevap verin bunlara. Rüşvet almadığınızı söyleyin, banka dekontlarının gerçek olmadığını söyleyin. O paraların gerçek olmadığını söyleyin. Belediyede çalışanların 400 bin lira, 500 bin lira kirada oturmadığını söyleyin. Aylık 250 bin TL maaş alan belediye danışmanının, yanında mürebbiyelerle beraber, 3 katlı aylık kirası 450 bin lira olan villada oturmadığını söyleyin, yalan olduğunu söyleyin."
"BELEDİYE BAŞKANI, MECLİS ÜYELERİ NİYE İSTİFA ETTİ?"
"Bir de Antalya Manavgat davamız var. İddianame kabul edildi. Mesela oradaki baklava kutularındaki rüşvet paralarının gerçek olmadığını söyleyin. 32 saatlik kayıt vardı elinizde, bunu kamuoyuyla paylaşın. Orada belediye başkanının, meclis üyelerinin niye istifa ettiğini açıklayın. Kamuoyu TRT'de yayınlanmasını değil bunları merak ediyor.
Ben bu iddianameyi tek tek okudum. Neden? Anayasa 38. maddede masumiyet karinesi var. Kimsenin mahkumiyeti olmadan suçlanamaz. Ben suçlamıyorum. Şikayetçiler CHP'li, itirafçılar CHP'li tutuklananlar CHP'li, suçlananlar CHP'li... Bunların cevabını vermek yerine TRT'den yayınlansın diyor. Yayınlanmasına gerek yok duruşmalar açık. Bunlara cevap verilmiş değil, 'bu bir siyasi davadır, darbedir' deniyor. Ne yapalım, rüşvet alanı yargılamayalım! CHP kendini ayrıcalıklı mı hissediyor. Mahkemeler birilerinin şov alanı değildir."
"MİTİNG ALANI GİBİ SELAMLAMA KONUŞMASI YAPMAK İSTİYOR"
"Çok saygın hukukçular var CHP'de. Bir tanesi de demiyor ki, 'Pazartesi Ekrem İmamoğlu selamlama konuşması yapacak'. Kanunları ters yüz ediyorlar. Duruşmaları mahkeme başkanı yönetir. Bir sanık, miting alanındaymış gibi selamlama konuşması istiyor. Ayıptır, günahtır. Yargılama usullerimizi basitleştirmeyin. Komik duruma düşmeyin. Selamlama konuşmasıymış? Ceza Muhakemesi Kanunu'nda herkes eşittir. Kimsenin ayrıcalık bir konumu yoktur."
"BUNLAR BELKİ GERÇEK DEĞİL"
(Bir avukatın bazı sanıklara itirafçı olmayı teklif ettiği iddiaları) "Benim bilgim yok arkadaşlar. Belki uydurma bir bilgi. Gerçek kabul edebilir miyiz onu? Bilmiyorum. O basına yansıyan durumlar."
"S-400'LER TSK'NIN KULLANIMINDA"
"2 yıl önce ABD Başkanı Donald Trump, 'Türkiye, Patriot satın almak istiyordu, biz satmadık' dedi. Biz istedik de verdiler mi, vermediler. Bir sürü mazeret... Türkiye ulusal güvenliği için farklı arayışlara girmesin mi? O günkü şartlar dahilinde S-400'ler alınmıştır ve şu anda da Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımındadır. O dönemde Patriot alma şansımız vardı da bunu tercih etmişiz gibi konuşuluyor. Öyle bir şey yok. Diğer silahlar da bize satılmadı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yüzde 20'lerde olan yerliliğimizi yüzde 80'lere çıkardık. Çelik Kubbe mimarimizi inşa ettik."
Kaynak:Haber Merkezi
