AK Partili Şamil Tayyar: Bürokratik oligarşi hortladı, siyaset kurumu ise kötürüm vaziyette!

Eski AKP Parti Milletvekili Şamil Tayyar, yeni hükümet sisteminin alt yapısı iyi kurgulanamadığı için bürokratik oligarşinin hortladığını ifade etti Tayyar’ın “Siyaset kurumu ise kötürüm vaziyette” sözleri dikkat çekti.

AK Partili Şamil Tayyar: Bürokratik oligarşi hortladı, siyaset kurumu ise kötürüm vaziyette!

GAZETE PENCERE - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki görev süresinin dolmasına iki hafta kala dün son kez kamuoyu karşısına çıktı.

Cevdet Akçay’ın “Seçim dönemi beni sıfır ilgilendiriyor; maliye genişlerse ben daha fazla sıkılaştırırım” sözleri dikkat çekti.

Eski AKP Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ın sözleri üzerinden sert eleştirilerde bulundu.

“Yeni hükümet sisteminin alt yapısı iyi kurgulanamadığı için maalesef bürokratik oligarşi hortladı, en parlak dönemini yaşıyor” diyen Şamil Tayyar şu mesajı paylaştı:

“Siyaset kurumu ise kötürüm vaziyette, politikalara etkisi neredeyse sıfırlandı.

O nedenle, bir bürokrat kalkıp küstahça, siyasi otoriteye meydan okurcasına ‘seçim dönemi beni sıfır ilgilendiriyor, maliye genişlerse ben daha fazla sıkılaştırırım’ diyebiliyor.

Bir: ‘Ben’ diyorsun, sahiden sen kimsin? Başkanın var, başkanının başkanı var.

İki: Siyasi otoriteye meydan okumaya nasıl cüret ediyorsun?

İki yıldır zaten çuvalladınız, ekonominin içine ettiniz, enflasyonu önleyemediniz, bir de vır vır konuşuyorsunuz.

Haddini bil, işine bak.

Siyasete ayar vermeye kalkma.”

gbrgrtgr

İktidara yakın gazetecilerden Zafer Şahin de Cevdet Akçay’ı “Hiçbir şey umurunda değildir” sözleriyle eleştirdi. Şahin’in daha sonra yayın paylaştığı mesajı silmesi dikkat çekti.

whatsapp-image-2026-04-01-at-13-41-21

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar