Ankara'da bazı ilçeler 'Mansur Yavaş'a bırakıldı' iddiası: MHP'li başkan CHP'den aday oldu

Ankara'da bazı ilçeler 'Mansur Yavaş'a bırakıldı' iddiası: MHP'li başkan CHP'den aday oldu
CHP'de birçok il ve ilçenin belediye başkan adaylarının belirleneceği MYK toplantısından dikkat çeken kulis bilgileri geliyor. Ankara'da bazı ilçeler için adayları Mansur Yavaş'ın belirleyeceği iddia edilirken MHP'li ve İYİ...
CHP'de birçok il ve ilçenin belediye başkan adaylarının belirleneceği MYK toplantısından dikkat çeken kulis bilgileri geliyor. Ankara'da bazı ilçeler için adayları Mansur Yavaş'ın belirleyeceği iddia edilirken MHP'li ve İYİ Partili bazı isimlerinde CHP'den aday olduğu öne sürüldü. 

CHP’de aralarında tartışma konusu olan kentlerin de bulunduğu adayların değerlendirildiği MYK toplantısında toplam 232 seçim çevresinde başkan adayı belirlendi.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre Ankara’daki ilçelerde eski MHP’li ve İyi Partili isimler dikkat çekti.

Ankara adaylarının belirlenmesinde ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın etkin bir rol oynadığı öne sürüldü.

Ankara’da Etimesgut ilçesinden eski İYİ Partili Mesut Özarslan’ı aday göstermek isteyen Mansur Yavaş, Etimesgut’ta tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’nun aday gösterilmesi üzerine Genel Merkez’le karşı karşıya gelmişti.

Ankara'da bazı ilçeler Yavaş'a bırakıldı

Yavaş, Özarslan’ı Mamak’tan aday göstermek isteyince bu kez Mamak İlçe Örgütü’nün tepkisi üzerine Genel Merkez, bu talebi de kabul etmedi. Yavaş da bunun üzerine Özarslan’ı başdanışman olarak görevlendirdi. Genel Merkez ve Mansur Yavaş ekibi arasında yapılan görüşmelerde Ankara’nın bazı ilçelerinde aday belirleme yetkisi Yavaş’a bırakıldı.

MHP'li başkan CHP'nin adayı oldu

Mamak’ta iş insanı Veli Gündüz Şahin’in adaylığı üzerinde karar kılınırken, Polatlı’da yeniden aday gösterilmeyen mevcut MHP’li Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya CHP’nin Polatlı adayı oldu.

Nallıhan’da eski AKP Nallıhan İlçe Başkanı Ertunç Güngör’ün de PM’ye Nallıhan adayı olarak sunulmasına karar verildi. MYK kararlarına göre PM’ye sunulacak Ankara adayları arasında Kızılcahamam için İyi Parti’den istifa eden eski Kızılcahamam İlçe Başkanı Coşkun Ünal, Kalecik için İyi Parti Kalecik İlçe Başkanlığından istifa eden Satılmış Karakoç, eski MHP’li Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Beypazarı için de doktor Özer Kasap yer aldı.