Ankara’da Beşikçioğlu kırgınlığı devam ediyor

Ankara’da Beşikçioğlu kırgınlığı devam ediyor
Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun önerilmesine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın itiraz ettiği ve bu nedenle kriz yaşandığı iddia edildi. Yavaş'ın önerdiği ismin...
Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun önerilmesine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın itiraz ettiği ve bu nedenle kriz yaşandığı iddia edildi. Yavaş'ın önerdiği ismin ortada kalmasının Yavaş'ta ciddi bir kırılma yarattığı reddedilmiyor.

Gazete Pencere Özel

Mansur Yavaş, İYİ Parti’nin CHP ile işbirliğini reddetmesinin ardından istifa eden eski İl Başkanı Mesut Özaslan’ın Etimesgut’tan aday yapılması fikrini CHP Genel Merkezi’ne iletti.

Genel Merkezde yapılan Parti Meclisi toplantısında ise Özaslan’ın değil sanatçı Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığı onaylandı. Üstelik bu tercihte bulunulurken Yavaş’a da bilgi verilmedi.

Gözler Özel ile Yavaş arasındaki kritik görüşmede

Mansur Yavaş’ın hem süreçten hem de sonuçtan çok rahatsız olduğu belirtiliyor. Yavaş’a yakın kaynaklara göre sonuç açıklandıktan sonra da bu rahatsızlık bitmedi.

Özaslan’ın adaylığının kabul edilmemesinin Ankara’daki İYİ Parti oylarını olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor. Yavaş cephesi bu duruma CHP Genel Merkezi’nin bir formül bulup bulmadığını da merak ediyor. Ancak henüz karşılıklı bir temas olmadığı için bu meraklarını da gideremediklerini söylüyorlar.

Her ne kadar Özel, Yavaş’ın Erdal Beşikçioğlu’ndan rahatsız olmadığını söylese de neticede eski İYİ Partili Özaslan’ın ortada kalmasının Yavaş’ta ciddi bir kırılma yarattığı reddedilmiyor. Bu kırılmanın Yavaş’ın adaylıktan çekilmesine kadar gideceği beklenmese de önümüzdeki günlerde Özel ile Yavaş arasındaki muhtemel görüşmeye, “kritik” gözüyle bakanların sayısı hiç de az değil.