Ataşehir ve Eyüpsultan’da başkanvekili seçimi, belediye AK Parti'ye geçebilir
Ataşehir ve Eyüpsultan belediyelerine geçen hafta yapılan sabah operasyonlarıyla başkanların tutuklanması sonucu bugün başkanvekili seçimi yapılacak. Gözaltı, tutuklama ve transfer işlemleriyle dengeler değişti
GAZETE PENCERE - İstanbul'da Ataşehir ve Eyüpsultan'da belediye meclis üyeleri yeni başkanvekilini seçecek. Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve Ataşehir Belediye Başkanvekili Murat Güneş geçen hafta yapılan operasyonla önce gözaltına alınmış ardından da tutuklanmıştı.
İstanbul Valiliği Ataşehir İlçe Belediye Meclisi, yeni başkanvekilini seçmek için bugün saat 10.00’da toplanmasına karar verdi.
Eyüpsultan İlçe Belediye Meclisi ise saat 14.00’te toplanarak başkanvekili seçecek. Mecliste 23 CHP üyesi yer alırken 14 de Cumhur İttifakı üyesi bulunuyor.
ATAŞEHİR’DE İKİNCİ SEÇİM
Ataşehir Belediyesi’nde daha önce de belediye başkanı Onursal Adıgüzel'in tutuklanması sonrası başkanvekili seçimi yapılmış ve Murat Güneş seçilmişti.
Silivri'de tutuklu bulunan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, belediyedeki ikinci başkan vekilliği seçimi öncesinde yaptığı açıklamada, "Ataşehir halkının sandıkta ortaya koyduğu iradenin masa başı pazarlıklarla gasp edilmesi son derece vahim bir tablodur. Millet iradesini yok sayan hiçbir siyasi hesap, demokratik meşruiyetin yerini tutamaz" ifadelerini kullandı.
Güncel bilgilere göre, Ataşehir'de CHP 17, Cumhur İttifakı ise 18 üyeye sahip.
YENİ Parti, il başkanı seçimlerine ve kurultaya hazırlanıyor
Türkiye Belediyeler Birliği'nde AK Parti'nin 'adalet sınavı'
Kaynak:Haber Merkezi
