BBP Başkanı Destici bütün muhalefete 'terörist' dedi

BBP Başkanı Destici bütün muhalefete 'terörist' dedi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhur ittifakı hariç muhalefet partilerinin logolarını paylaşarak bütün partileri PKK ile ilişkilendirdi.BBP Genel Başkanı Mustafa Destici sosyal...
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhur ittifakı hariç muhalefet partilerinin logolarını paylaşarak bütün partileri PKK ile ilişkilendirdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici sosyal medya hesabı X’den yaptığı paylaşımda muhalefet partilerini hedef aldı. Muhalefet partilerini terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olmakla suçlayan Destici, “Terörün, başta siyasi uzantıları olmak üzere bütün unsurlarıyla mücadele edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Destici yaptığı paylaşımda, Terör örgütüyle sadece dağda mücadele etmenin yeterli olmayacağını, terörün, başta siyasi uzantıları olmak üzere bütün unsurlarıyla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

AYM'ye de yüklendi

Destici, Devlet güvenlik başta olmak üzere diğer kuruluşlarıyla terör örgütüne karşı amansız bir mücadele verirken, "AYM’nin 'tarafsızlık ve hukuk' HDP’nin kapatılması ve hazine yardımının kesilmesi gibi, beklenen ve aciliyeti olan kararları almaması ya da alamaması, terör savunuculuğundan cezası kesinleşenlerle ilgili her defasında hak ihlali kararı vermesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Destici, Devlete, ülkeye ve millete saldırı söz konusu olduğunda, herkes ve her kurumun taraf olmakta mecbur olduğunu dile getirerek, bu durumun siyasi partiler için de geçerli olduğunu söyledi.

Muhalefetin Terör örgütünün siyasi uzantılarıyla dirsek temasında olduğunu dile getiren Destici, “Kırmızı halılarla karşılayıp işbirliği yapanların, elebaşlarına her fırsatta selam gönderenlerin, bugün terörü kınaması, şehitlerimizi anması samimiyetlerinin sorgulanmasına sebep olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Terörü ve terör örgütlerini savunan 500’den fazla sözde milletvekilinin dokunulmazlık dosyasının Meclis'te oylanmadığını dile getiren Destici, Meclis Başkanlık Divanında, idare heyetinde, Meclis sıralarında terör savunucularının oturmasına müsaade edilmesine tepki gösterdi. Bazı milletvekillerinin de kulis’te DEM Parti üyeleriyle kahve-çay içip muhabbet ettiğini belirten Destici, DEM Partilileri hedef alarak, DEM Partililerin ellerini kollarını sallayarak meclis koridorlarında fink attığını, Meclis kürsüsünden devlete, kahraman ordumuza parmak salladığını ve Meclis'te bulunan diğer siyasi partilerin de terörle mücadele de görevini yapmadığını dile getirdi.

Destici, açıklamasının devamında şunları söyledi, ”Seçimlerde terör örgütünün siyasi şubesi ile işbirliği yapıyorsanız; onların işbirliği yaptıkları ile ortaklık ediyorsanız; birtakım menfaatler için mutabakat metinleri imzalıyor ve bir kaç bakanlık-koltuk için PKK'nın, TİKKO’nun, DHKPC'nin partileri ile aynı adaya oy istemişseniz; bugün yaptığınız sahte kınamaların milletimiz nezdinde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

Kimse unutmasın: Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini terör eylemleriyle teslim almaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır. “Daha dün 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde hepiniz bir aradaydınız”

 

Adalet Partisi suç duyurusunda bulunacak

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Destici'nin açıklamalarına ilişkin, "Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’nin bugün Twetter hesabından yapmış olduğu ve amacının dışına taşmış olan açıklama, Şehitler üzerinden yapılmış siyasi bir istismardır, başta yöneticisi bulunduğum partimiz olmak üzere vatani duygusu tescilli bazı siyasi partileri hedef haline getirici provakatif bir söylemdir ve TCK md. 216/1 uyarınca, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçudur. Adalet Partisi olarak Pazartesi günü bu açıklamaya yönelik suç duyurusu yapılacaktır. Kamuoyunu duyurulur." dedi.