Brunson sözleri sonrası iktidara tepki: Trump söyleyince sus pus olup vatandaşa efeleniyorlar

ABD Başkanı Trump'ın rahip Brunson'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından serbest bırakıldığına dair açıklamasına tepki gösteren CHP'li Murat Emir, "Yargının talimatla iş yaptığını tüm dünyaya ilan eden Trump’a kimseden tek kelime itiraz gelmiyor" dedi.

Brunson sözleri sonrası iktidara tepki: Trump söyleyince sus pus olup vatandaşa efeleniyorlar

GAZETE PENCERE - CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmesi sözleri nedeniyle iktidara tepki gösterdi.

Trump'ın "Biliyorsunuz bir Rahip Brunson olayı vardı. Travmatik bir olaydı. Uzun bir hapis cezası ile karşı karşıyaydı. Masum olduğunu düşünüyordum. Ben Cumhurbaşkanı'nı aradım ve derhal serbest bıraktı" sözlerini hatırlatan Emir, "Rahip Brunson'ı bir telefonla özel uçağa bindirip gönderen talimat ile bugün Ekrem İmamoğlu'nu tutuklayan ve CHP’ye butlan getiren talimat aynı yerden geliyor" dedi.

ABD Başkanı'nın açıklamasının yargının bağımsız olmadığının göstergesi olduğunu belirten Murat Emir, "Yargının talimatla iş yaptığını tüm dünyaya ilan eden Trump’a kimseden tek kelime itiraz gelmiyor. Yabancı bir devlet başkanı yargıya müdahale ettiğini söyleyince gururu okşananlar, biz gerçeği söyleyince anında 'bağımsız yargı' masalları anlatmaya başlıyor. Trump söyleyince sus pus olup vatandaşa karşı efelenmenin mantığı yok" ifadelerini kullandı.

İzmir Diriliş Kilisesi'nde rahip olan Andrew Craig Brunson, "FETÖ ve PKK adına suç işlemek" ve "casusluk" suçlamalarıyla 2016 yılında tutuklanmıştı. 2018'de 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verine Brunson tahliye edilmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar