Cezaevindeki milletvekili Can Atalay’dan Numan Kurtulmuş’a çağrı
Cezaevinde tutuklu bulunan seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a TBMM’nin açılışının 106. yılında çağrıda bulundu.
GAZETE PENCERE - Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı…
23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bugün 106. yaşına girdi.
Cezaevinde tutuklu bulunan seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a TBMM’nin açılışının 106. yılında çağrıda bulundu.
Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarına rağmen cezaevinde tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, Numan Kurtulmuş’a yemin ettiği anayasaya başlılığını hatırlatarak “Sn. Kurtulmuş; Anayasa ve AYM Kararları gereği, Seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’ı bir imza ile Meclis Kütüğüne kayıt işlemini gerçekleştirmeniz, bağlılık yemini ettiğiniz Anayasa uyarınca göreviniz ve sorumluluğunuzdur” dedi.
Can Atalay’ın çağrısı şöyle:
*TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ'A AÇIK ÇAĞRI*
Sn Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde “Can Atalay Olayı üzerine artık konuşmak istemediğini” açıkladı.
Gerçekten de artık üzerine yapılacak bir konuşma kalmamıştır.
Yapılması gereken TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un bir imzası ile Meclis listesine yazılmamdır.
TBMM Başkanlığına, Mart ve Nisan aylarında iki ayrı dilekçe ile başvurdum. İkisine de bir yanıt alamadım.
Soruyorum: Sn. Numan Kurtulmuş'un bağlılık yemini ettiği Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın halen yürürlükte olduğunu hatırlaması için daha kaç mahkeme kararı yazılması gerekiyor?
AYM kararlarının uygulanmaması konusunda Danıştay, yakın tarihli bir kararında;
*'AYM kararlarının gereğini yerine getirmeyen kamu görevlilerinin, devlete sadakat yükümlülüğünü ihlal etmiş olacağını'* vurgulamıştır.
Bir milletvekilinin Anayasa’nın hükümlerine ve AYM’nin kararlarına karşın hapiste tutulması TBMM için varoluş nedeniyle apaçık bir çelişkidir. TBMM, 106. Yılında yurttaşın oyuyla seçilmiş bir vekilin “fiilen” rehin tutulmasına göz yumamaz.
*Mart ve Nisan 2026’daki dilekçelerimde belirttiğim üzere TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’u bir kez daha görevini yapmaya davet ediyorum.*
Bir kez daha sesleniyorum:
Sn. Kurtulmuş; Anayasa ve AYM Kararları gereği, Seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’ı bir imza ile Meclis Kütüğüne kayıt işlemini gerçekleştirmeniz, bağlılık yemini ettiğiniz Anayasa uyarınca göreviniz ve sorumluluğunuzdur.
*TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ'A AÇIK ÇAĞRI*
— can atalay (@CanAtalay1) April 23, 2026
Sn Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde “Can Atalay Olayı üzerine artık konuşmak istemediğini” açıkladı.
Gerçekten de artık üzerine yapılacak bir konuşma kalmamıştır.
Yapılması gereken TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un bir… pic.twitter.com/kc5a3j3TB0
Kaynak:Haber Merkezi