CHP Burcu Köksal’dan yeni bir açıklama bekliyor, açıklama gelmezse Köksal’ın partiden ihracı tartışılır mı?

CHP Burcu Köksal’dan yeni bir açıklama bekliyor, açıklama gelmezse Köksal’ın partiden ihracı tartışılır mı?
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın "seçilirsem belediyeye DEM'lilere almayacağım" demesinin yankıları sürüyorGazete Pencere Haber MerkeziCHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, Genel Başkanı...
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın "seçilirsem belediyeye DEM'lilere almayacağım" demesinin yankıları sürüyor

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte seçmenlere hitap ederken "Seçilirsem belediyenin kapıları DEM parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" dedi, ortalık karıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir sonraki durak olan Uşak’ta, Köksal’ın açıklamalarını düzeltmeye çalıştı "Sürçü lisan oldu. Burcu Köksal aman başkanım sen düzelt dedi. Belediye kapısı her partiye açık" ifadelerini kullandı.

Özel’in bu açıklamasından hemen sonra, Köksal adına yaptığı duyuruyu Köksal’la konuşmadan yaptığı anlaşıldı. Çünkü Burcu Köksal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sözlerini biraz yumuşattı ama yine de arkasında durdu.

Köksal o paylaşımında, “Ben Suriyeliler amasız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar’dan göndereceğim diyorum, AKP mevcut işçileri çıkaracak PKK’lıları işe alacak diyorlar, ben emeklilere 4 ay doğalgaz ve afet konusunda destek vereceğim diyorum, belediyeyi DEM’lilerle yönetecek diyorlar, rantsal dönüşüm değil garip gurabaya bedelsiz ev yapacağım diyorum, gizli kapılar ardında demlilerle görüşüyor diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisarı DEM’lilerle ve HÜDA-PAR’lılarla yönetmeyeceğim… Net….” İfadelerini kullandı.

CHP’nin Grup Başkan Vekili olan Burcu Köksal, partinin kıran kırana geçen kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun en hararetli savunucusuydu. Partideki yöneticilik görevi gereği karar organlarında da söz sahibi. Her ne kadar DEM Parti büyükşehirlerde aday çıkartsa da, halihazırda CHP’nin yönettiği şehirlerde parti adayları DEM seçmeninin de oyunu alabilmek için dikkatli bir kampanya yönetiyor. Köksal’ın yaklaşımı bu bıçak sırtı kampanyaya zarar verici nitelikte olunca, CHP kulislerinde, “Neden” sorusu üzerine spekülasyonlar başladı.

Genel Merkez’de yapılan durum değerlendirmesinin ardından Burcu Köksal ile görüşüldü ve Köksal’dan durumu düzeltecek yeni bir açıklama yapması istendi.

Şimdi Köksal’dan o açıklama bekleniyor.

Eğer gelmezse ne olur?

Bunun işaretini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi. İmamoğlu, “Ben belediye başkanı olursam şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm diyen ya kendine başka bir iş bulacak ya da başka parti bulacak” diyerek Köksal’a karşı tavrını net bir biçimde ortaya koydu.

İmamoğlu’nun “Ya başka bir iş bulacak ya da başka bir parti bulacak” sözleri Köksal’ın CHP’den ihracının gündeme gelebileceği biçiminde yorumlandı.

Genel Merkez yöneticileri, seçimin hemen öncesinde bu ihtimali zayıf görseler de “İhraç” seçeneğinin masada olduğunu da reddetmiyorlar.