CHP’li Alp: “Türkiye bir hukuk devletidir, Adana hariç!”

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Zeydan Karalar'ın hala görevine iade edilmemesini; "Hukuk yoksa yazalım efendim: ‘Türkiye bir hukuk devletidir, Adana hariç.’" diyerek protesto etti.

CHP’li Alp: “Türkiye bir hukuk devletidir, Adana hariç!”

GAZETE PENCERE - CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Adana’daki yargı sürecine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Alp, “Eğer Meclisimiz tensip buyurursa fiilî bir durum da hukukileşmiş olacak. Anayasa’ya ‘Türkiye bir hukuk devletidir, Adana hariç.’ ibaresini ekleyelim.” diyerek, Adana’da hukukun işlemediğini savundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar hakkında herhangi bir tutukluluk, mahkûmiyet ya da görev dönemine ilişkin yargılama bulunmadığını hatırlatan Alp, “Hukuk yoksa yazalım efendim: ‘Türkiye bir hukuk devletidir, Adana hariç.’” ifadelerini kullandı.

Alp konuşmasında ayrıca, seçilmiş bir belediye başkanının görevini fiilen yürütemediğini belirterek, “Herkes seçme ve seçilme hakkına sahiptir, Zeydan hariç.” ibaresinin de Anayasa’ya eklenmesini önerdi.

NE OLMUŞTU?

Kamuoyunda "Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü Davası" olarak bilinen dava nedeniyle Silivri Marmara Cezaevi'nde yaklaşık 8 ay tutuklu kalan Adan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 5 Şubat 2026 tarihinde tahliye oldu.

Karalar tahliye edildikten sonra yaptığı ilk açıklamada "Öncelikle Başta Ekrem Başkan ve diğer başkanlarıma selamlarımı gönderiyorum. Onların da en kısa sürede özgürlüklerine kavuşacağına inanıyorum" demişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar