Erdoğan CHP Genel Merkezi’nde Özel ile görüştü: CHP MYK toplandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne geldi. Özel-Erdoğan görüşmesi 1 saat 30 dakika sürdü. Görüşmenin ardından CHP MYK toplandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'e iade-i ziyarette bulundu. Görüşme 1 saat 30 dakika sürerken açıklama yapılmadı.

Görüşmesinin ardından CHP lideri Özgür Özel, görüşmeyi değerlendirmek için MYK’yı topladı.Toplantıda görüşmeye ilişkin detayların MYK üyelerine aktarılacağı bildirdi.

İşte gün içinde yaşananlar:

Erdoğan’ın ziyaretinden 15 dakika önce forslu bayrak göndere çekildi.

defw.png

Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ne yaptığı ilk ziyaret olacak. Erdoğan en son, 2006 yılında CHP’nin yeni genel merkezine taşınması dolayısıyla dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal’a “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu.

sadfg.png

16.00- CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşecek görüşmesi başladı.

CHP Genel Merkezi çevresindeki binalara da keskin nişancılar yerleştirildi.

16.02- Özgür Özel, Erdoğan’ı kapıda karşıladı. İki lider, Atatürk’ün gözlerinin yer aldığı fotoğrafın önünde basına poz verdi.

Ziyarette, Erdoğan’ın yanında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş yer aldı.

Görüşmenin yapıldığı odanın yanına oda hazırlandı

Özel ve Erdoğan görüşmesinin gerçekleşeceği odanın yanında başka bir oda hazırlandığı ve hat çekildiği ifade edildi. Oda uluslararası bir gelişme olması durumunda kullanıma hazır tutuldu.

Gezi tablosu kırpıldı

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı'nın Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin paylaştığı fotoğrafta Gezi'de hayatını kaybedenlerin resimlerinin yer aldığı tablo kırpıldı.

Görüşme 1 buçuk saat sürdü

17.32- Erdoğan-Özel görüşmesi 1 saat 30 dakika sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapılmazken Özel, Erdoğan'a aracına kadar eşlik etti