Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ile ağız birliği: Topyekün halk ayaklanması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne'de yaptığı konuşmada CHP'ye ilişkin yaptığı değerlendirmede Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı ifadeleri kullandı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ile ağız birliği: Topyekün halk ayaklanması...

GAZETE PENCERE - Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba günü yaptığı grup toplantısında Kılıçdaroğlu ile aynı ifadeleri kullanmıştı. Edirne’de yaptığı konuşmada da Kılıçdaroğlu’nun son açıklamasından alıntı yaptı.

Edirne’de Selimiye Camii’nin yeninden ibadete açılmasında yaptığı konuşmasında butlan kararı ile CHP Genel Başkanlığı’na atanan Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı cümleleri kurdu.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun CHP Grup Toplantısı tartışmasında, "Topyekün halk ayaklanması çığırtkanlığı yaparak bu partinin öz evlatlarını birbirine düşman etmek isteyenler bilsin ki" sözlerinin bir benzerini söyledi.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

"Hatta bazıları çıkmış, sırf kaybettikleri koltuklarını korumak için topyekün ayaklanmaktan bahsediyor. Hırsları boylarını aşan bu şahsiyetlere sormak lazım; hayırdır, siz milletvekili misiniz yoksa militan mısınız?"

Erdoğan, geçtiğimiz gün AK Parti Grup Toplantısı'nda da Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı söylemde buluşmuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye yönelik, 'pavyon, rüşvet' ifadelerini tekrarlamıştı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz Salı günü yaşanan grup toplantısı krizinde sosyal medyadan yaptığı açıklamada Özgür Özel ve yönetimini hedef alarak “Topyekün halk ayaklanması çığırtkanlığı yaparak bu partinin öz evlatlarını birbirine düşman etmek isteyenler bilsin ki” ifadelerini kullanmış sözlerine şöyle devam etmişti:

“O kirli emellere asla geçit vermeyeceğiz! İç karışıklık yaratma çabaları, sadece dış müdahale heveslilerine zemin hazırlar. Biz bu oyunu bozarız! Şimdi kavga değil, omuz omuza durma vaktidir. Bütün yol arkadaşlarımı, bu köklü çınarın evlatlarını sükunete ve akla davet ediyorum”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar