Fındıklı Belediye Başkanı ve tüm belediye meclis üyeleri CHP'den istifa etti
Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, tüm CHP'li belediye meclis üyeleriyle birlikte partisinden ayrıldıklarını ve YENİ Parti'ye katılacaklarını açıkladı.
GAZETE PENCERE - Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, belediye meclis üyeleri, Fındıklı İlçe Başkanı ve yöneticileriyle birlikte CHP'den istifa etti. Çervatoğlu, "Atatürk'ün emaneti olan bu parti, bugün hukuksuz bir müdahaleyle el değiştirmiş durumdadır. Ancak bilinmelidir ki bu hukuksuzluk bizim mücadelemizi asla durduramayacaktır" dedi.
Özgür Özel'in YENİ Parti'nin kuruluşunu ilan etmesinin arıdndan CHP'deki istifa dalgası devam ediyor. Rize'de Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, belediye meclis üyeleri, Fındıklı İlçe Başkanı ve yöneticileri ile parti üyeleri bugün kitlesel basın açıklaması yaparak CHP’den istifa ettiklerini duyurdu.
Sözlerine "Bugün burada, kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği partimizle ilgili acı bir süreci sizlerle paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz” diyerek başlayan Çervatoğlu, "Partimiz, kurucu felsefesinden, ideolojisinden ve kendi üyelerinin iradesinden uzaklaştırılarak, sarayın talimatlarıyla hareket eden bir grup tarafından, mayıs ayı sonunda yargı eliyle hukuksuz bir şekilde gasp edilmiştir. Genel Başkanımız Özgür Özel ve yol arkadaşlarının gösterdiği her türlü iyi niyetli çaba yok sayılmış, yoldaşlarımız, il ve ilçe başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız partiden ihraç edilmiş ya da görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Bu kayyım zihniyeti, karşılaştığı her meşru talebe 'bilmiyorum, görmedim, duymadım' diyerek sağırlaşmayı tercih etmiştir. Üstelik esir düşen belediye başkanı yoldaşlarımız ve bürokrat arkadaşlarımız cezaevlerinde sahipsiz bırakılmaya çalışılmıştır" ifadelerini kullandı.
"KİMİMİZ ÜZGÜNÜZ, KİMİMİZ ÖFKELİYİZ AMA UMUTSUZ DEĞİLİZ"
Yeni Parti'ye katılacaklarını ve kuruluş süreci tamamlanana kadar bağımsız kalacaklarını söyleyen Çervatoğlu, "Atatürk'ün emaneti olan bu parti, bugün hukuksuz bir müdahaleyle el değiştirmiş durumdadır. Ancak bilinmelidir ki bu hukuksuzluk bizim mücadelemizi asla durduramayacaktır. Genel Başkanımız Özgür Özel ve cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'nun önderliğinde, yeni açtığımız bu yolda birlikte yürüyeceğiz" dedi.
"Halkımıza olan güvenimizle, iktidar yürüyüşümüzü daha kararlı ve emin adımlarla sürdüreceğiz" diyen Çervatoğlu, "Bugün burada kimimiz üzgün, kimimiz öfkeliyiz. Ancak hiçbirimiz umutsuz değiliz. Fındıklı Belediye Başkanı ve tüm asıl-yedek meclis üyelerimiz ile CHP Fındıklı İlçe üyeleri olarak kitlesel bir şekilde bugün partimizden istifa ediyor; Genel Başkanımız Özgür Özel ve yoldaşlarımızın kuracağı yeni partiye kadar bağımsız olarak görevimize devam ediyoruz. Partimiz kurulduğu an toplu halde üye olacak, halka ait olanı halka vermek için hizmete hiç ara vermeden devam edeceğiz. Çünkü biz ne yapacaksak halkımızla birlikte halkımız için yapacağız" şeklinde konuştu.
Kaynak:ANKA