İstanbul'da DEM Parti aday çıkaracak mı?

İstanbul'da DEM Parti aday çıkaracak mı?
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından parti sözcüsü Ayşegül Doğan MYK gündemine ilişkin Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunuyor....
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından parti sözcüsü Ayşegül Doğan MYK gündemine ilişkin Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunuyor. Doğan, "Bu iller herkes gibi bizim için de çok önemli." dedi.

Gözler uzun zamandır DEM Parti'nin Başak Demirtaş'ın aday çıkarıp çıkarmayacağındaydı. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan konuya ilişkin konuştu.

İstanbul'da DEM Parti ne yapacak, Mersin'de ne yapacak, Hatay'da ney yapacak, Dersim'de ne yapacak? Kamuoyu merak ediyor. Parti olarak alacağımız pozisyonun dengeleri nasıl değiştirebileceğinin farkındayız. Bu seçim bölgelerine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Tüm seçenekler değerlendiriyor. Belirleyici güç olduğumuzun farkında olarak ince eleyip sık dokuyarak halkların kazanacağı seçenekleri gözeterek hareket ediyoruz.

DEM Parti MYK'sında Tunceli'de aday çıkarılacağı kararının olduğu açıklandı. Doğan sol partilerin 'habersiz' yan yana gelişini şu şekilde ifade etti:

"Dersim İttifakı olarak adlandırılan ve açıklanan bu yanan geliş kamuoyunda haklı soruları doğurdu. 'Biz kurduk siz de gelin' şeklindeki bir yaklaşımı DEM Parti'nin çalışmaları ve müzakereleri sürerken bu çalışmaları güçleştirdiğini ortaklaşma halini de by pass ettiğini ifade etmek gerekir. Görüşmesi birbirinden zor siyasi yapılar değiliz."

DEM Parti'nin İBB adayı olacak mı?

Ayşegül Doğan merak edilen İBB adaylığı meselesine ilişkin ise "Kent uzlaşısına ilişkin yol arıyoruz" dedi. Toplantıda alınan bütün kararları aktardığını söyleyen Doğan, "Gizlediğimiz hiçbir durum yok, her şeyin açık olmasına dikkat ediyoruz. CHP ve partimizin seçim komisyonları da incelikle çalışıyor. Ancak çalışmalar sürdüğü için sonuçlanmış bir durum yok. Muhtemelen bir güç birliğine ilişkin de kesinleşmiş bir bilgi yok" dedi.

'Demirtaş tartışmalarını şaşkınlıkla izliyoruz'

Başak Demirtaş'ın adaylığına ilişkin gelen soruya da cevap veren Doğan, "Demirtaş tabii ki bizimle siyasi hayatına devam edecektir. Bunun aksinin sorulması tuhaf geliyor. Demirtaş, Parti içindeki durumu bilerek söylüyor. Ancak 'İstenilirse de hazırım' diyor. Bu konuya ilişkin konuşulanları hayretle izliyoruz" ifadelerini kullandı.

Doğan 81 ilde aday çıkarma eğilimlerinin devam