Kulis: CHP'li belediye başkanları Özgür Özel'den, yatırımların önünün açılması için Erdoğan'ı ikna etmesini istedi

Kulis: CHP'li belediye başkanları Özgür Özel'den, yatırımların önünün açılması için Erdoğan'ı ikna etmesini istedi
CHP'li belediye başkanları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den, yatırımların önünün açılması için Erdoğan'ı ikna etmelerini talep ettiği iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hafta sonu partisinin il başkanları, belediye başkanları, Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle yaptığı toplantıda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapmayı planladığı görüşme için parti içinden gelen önerileri dinledi. Kulislerden aktarılanlara göre, CHP’li belediye başkanları, Özel’den yatırımların önünün açılması için Erdoğan’ı ikna etmesini istedi.

Finansal sıkıntılar gündeme gelecek

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, belediye başkanları bu toplantıda özellikle borçlarla ve kamunun belediyeden kestiği kaynaklarla ilgili şikâyetlerini iletti. Önceki dönemden kalan borçların konuşulduğu toplantıda parti kurmayları “2024 yılı için pek çok belediyenin yıllık harcamasının yarıdan fazlasını yaptığı gözüküyor. Bu da ilerisi için ciddi finansal sıkıntılar oluşturuyor. Bu konuların da sayın cumhurbaşkanı ile görüşmede gündeme gelmesi mümkün” dedi.

CHP'liler diyalog kapılarını açık tutmak istiyor

Partililer “Nasıl bir görüşme olacağını elbette yaşanınca göreceğiz. Ancak çabamız samimi. Bu dönem diyalog kapılarını açık tutmak istiyoruz. Seçmenin de bizim de beklentimiz sorunları uzunca ele alan ve gerçekten çözümlerin konuşulduğu bir görüşme olması” ifadelerini kullandı.