Kürtler tarihin doğru tarafında

AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklama yapan parti sözcüsü Ömer Çelik, İran savaşında tablonun ağırlaştığını belirterek ABD ve İsrail’e tepki gösterdi, bölgede acil ateşkes çağrısı yaptı. Ayrıca Çelik, İran'daki Kürtlerle ilgili de konuştu.

Kürtler tarihin doğru tarafında

GAZETE PENCERE - AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

ABD ve İsrail'in İran'a saldırmasıyla başlayan savaşta ikinci aya girildi. ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları Ankara'da yakından takip ediliyor.

MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sözlerine İran Savaşı'na yönelik sözleriyle başladı. Sözcü Çelik, “Bölge büyük bir kaosa çekiliyor. İran savaşında tablo son derece kötü” diyerek İsrail'e tepki gösterdi.

'ABD-İSRAİL SALDIRGANLIĞI SONA ERMELİ'

Çelik'in sözlerinden öne çıkanlar ise şu şekilde:

İsrail soykırım siyasetini Lübnan'da da devam ettiriyor. Saldırılar haksız ve hukuksuzdur. Mescid-i Aksa'nın kapalı olmasını kınıyoruz. İran'a saldırı gayri insanidir. ABD-İsrail saldırganlığı sona ermeli. Herkes için doğru olan barış masasının bir an kurulmasıdır. Bir an önce ateşkes sağlanmalı. Krizin ana sebebi ABD-İsrail'in İran'a ortak saldırısıdır.

'KÜRTLER TARİHİN DOĞRU TARAFINDA'

İsrail'in Kürtleri savaşa çekmeye çalıştığını biliyoruz. İran ve Irak'taki Kürt kardeşlerimiz sağduyulu davrandılar. Kürtler tarihin doğru tarafında.

CHP'YE ELEŞTİRİ

Dünyadan ve olanlardan kopup bir CHP yönetimi var. Bizzat CHP'liler tarafından gündeme getirilen yolsuzluk iddialarına, CHP yönetimi tarafından yanıt verilmeyen bir durum var. Seçim olsa bu CHP yönetimi yine ağır bir yenilgiyle karşılaşır. Özgür Özel'in kalemi yok sadece silgi kullanıyor. CHP'nin en büyük sorunu, CHP yönetimidir. Oturduğunuz koltuğun, Atatürk'e yaptığı saygısızlığının hesabını vermediniz.”

İSRAİL'İN İDAM KARARI

Bu karar açık bir ırkçılık, açık bir suçtur. Düşünebiliyor musun İsrail yönetimi sadece Filistinlilere uygulanması için böyle bir karar alıyor. Şimdiye kadar olan bütün medeniyet kazanımlarını yok eden, hedef alan bir yaklaşım bu. Bu karar utanç vericidir, lanetliyoruz ve kategorik olarak da reddediyoruz."

KKTC'YE KONUŞLANDIRILAN F-6'LAR

Gönderdiğimiz F-16'lar adanın güvenliğini korumak için. Amaç haksız saldırılar karşısında güvenliği sağlamak."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar