MHP lideri Bahçeli’den Trump'a yanıt: Kürtler paralı askerlik yapmaz, yapmamalıdır!
MHP lideri Devlet Bahçeli “Kürt kardeşlerimizi sahaya sürmek için hava koklayan ve ortam yoklayan, bu sayede İran'ı içten çökertmenin planını yapan hiçbir mihraka Kürtler paralı askerlik yapmaz, yapmamalıdır!” dedi.
GAZETE PENCERE - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
MHP lideri Bahçeli, İran'da Kürtlerin savaşa dahil olması hakkında açıklamalar yapan ABD Başkanı Trump'a sert sözlerle yanıt verdi.
Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:
“Şii de Müslümandır, Sünni de Müslümandır. Bozgunculuğun davulunu çalanlar, sanal ihtilafların namusunu tutanlar alçak kere alçaktır. Kürt kardeşlerimizi sahaya sürmek için hava koklayan ve ortam yoklayan, bu sayede İran'ı içten çökertmenin planını yapan hiçbir mihraka Kürtler paralı askerlik yapmaz, yapmamalıdır! Kürt kardeşlerim satılık değildir! Kiralık değildir! Tetikçi değildir! Onun bunun projelerinde piyon olarak da görülemez, gösterilemez.
İRAN'DAN TÜRKİYE ATEŞLENEN FÜZELER
"Taciz, tahrik veya tertip olup olmadığını netleştirecek ülke İran İslam Cumhuriyeti'dir. Biz kasti bir tavrın olmadığına inanmak, iyi komşuluk hukukumuzu korumak istiyoruz.
Ancak Türkiye'nin de yol geçen hanı olmadığını, canı sıkılanın keyfiyetinin füze ateşleyeceği bir ülke olarak görülemeyeceğini de ihtiyatlı ve temkinli bir dille beyan ediyoruz. Elbette Türkiye ile İran'ı karşı karşıya getirmeye matuf siyonist emperyalist bir komployu da ihmal veya göz ardı etmiyoruz.
Savaşın bölgesel mahiyet alması için ardışık ve çok boyutlu sahnelenen provokasyonlara karşı komşu ülkelerin hassasiyet sergilemesi, kalıcı ve kapsayıcı tedbirleri sırasıyla hayata geçirmesi işin özünde her ülkenin çıkarınadır. Bir daha hava sahamızda veya Azerbaycan hava sahasında yolunu veya yönünü kaybetmiş bir füze ya da insansız hava aracı görmek, duymak ve buna da şahit olmak istemediğimizi de cümle alem bilmelidir.
Türkiye ile Azerbaycan arasına nifak tohumları ekmeye çalışanları reddediyoruz. Tedavüldeki itilafları ve yaygın fitneleri elimizin tersi ile itiyoruz. Tek millet, iki devlet gerçeği tarihin, kültürün ve yaşanmış ortak anların muazzez sonucu ve sorumluluğudur. Biz hem sınır güvenliğimizi hem de hava saha güvenliğimizi korumakla mükellefiz.
Devletimizin egemenlik haklarına, milletimizin birliğine, dirliğine ve bekasına uzanacak her eli kırmaya da hamdolsun muktediriz. Türkiye'nin İran'la sınır uzunluğu 530 kilometredir. Biz aynı coğrafyayı paylaşan tarihi ilişkileri çok yoğun olan iki dost ülkeyiz. Komşu bir ülkeye yapılan her vandal saldırıya tepkimiz ve itirazımız vardır."
Kaynak:Haber Merkezi