Münir Karaloğlu: Övdüğü otel depremde yıkılmıştı, Diyarbakır'da icraatları tartışıldı artık Emniyet'ten sorumlu

Münir Karaloğlu: Övdüğü otel depremde yıkılmıştı, Diyarbakır'da icraatları tartışıldı artık Emniyet'ten sorumlu
İçişleri Bakanlığı’nda görev dağılımı değişti. Emniyet’in sorumluluğu Mehmet Aktaş’tan alıp Münir Karaloğlu’na verildi. Bu atama sonrası Karaloğlu'nun icraatları tekrar gündem olduAli Yerlikaya’nın İçişleri...
İçişleri Bakanlığı’nda görev dağılımı değişti. Emniyet’in sorumluluğu Mehmet Aktaş’tan alıp Münir Karaloğlu’na verildi. Bu atama sonrası Karaloğlu'nun icraatları tekrar gündem oldu

Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturmasının ardından Bakan Yardımcılarından Bülent Turan Jandarma Genel Komutanlığı’ndan sorumlu, Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden sorumlu, Mehmet Sağlam, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan sorumlu, Münir Karaloğlu ise; AFAD’tan sorumlu bakan yardımcısı olarak görevlendirilmişti.  Geçen 6 ayın ardından önceki gün İçişleri Bakanlığı’nda ilginç bir gelişme yaşandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yardımcıları arasındaki görev dağılımını değiştirdi. Yerlikaya, Emniyet’i Mehmet Aktaş’tan alıp Münir Karaloğlu’na bağladı. Jandarma da Bülent Turan'ın sorumluluğundan alındı.

Karaoğlu’nun sicili kabarık

AKP iktidarında yükselen Karaloğlu, vali olarak atandığı kentler ve kayyum olduğu belediyede hak ihlalleri, usulsüzlük, yolsuzluk ve ithal müdürlerle gündemden hiç düşmemişti.

Van’da övdüğü otelde 30 kişi ölmüştü

Van’da yaşanan ilk depremin ardından 26 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada, evlerine dönme konusunda tedirgin olan vatandaşlara kentteki otelleri örnek gösteren Karaloğlu, “Bakın şehirde bütün oteller şu an dolu. Yer bulamıyoruz. Şehir dışından gelen, genellikle deprem dolayısıyla gelen basın yayın mensupları, arama kurtarma ekipleri kalıyor. Onların hiçbir endişesi yok. Binalara giriyorlar ve 7-8 katlı otellerde kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

Fakat bu konuşmasından yaklaşık iki hafta sonra 9 Kasım’da yaşanan ikinci büyük depremde, kent merkezindeki Bayram ve Aslan otelleri çöktü. Çöken bu otellerde ikisi gazeteci olmak üzere 30 kişi can vermişti

Diyarbakır dönemi

HDP’li Diyarbakır Belediyesi’ne atılan kayyum ile belediye başkanlıpı görevine atanan Karaloğlu'nun altında imza attığı ve tepkilere neden olan işlerin başında ise, Diyarbakır Havalimanı mevkiinde bulunan Yonca Kavşağına diktiği “heykeller” oldu. Karaloğlu, karpuz içerisinde yer alan çocuk ve kadayıf tepsisi taşıyan kişi heykellerini, kent sakinlerinin tepkisi üzerine kaldırdı. Alandaki peyzaj çalışmalarıyla birlikte 4 milyon 412 bin TL’ye mal edilen heykellerin yerine koyun otlatan çoban ve bir demirciyi resmeden heykeller dikildi.

Bütçeyi Diyanet’e bağlamıştı

Kayyım Karaloğlu, Diyanet’e bağlı Diyarbakır İl Müftülüğü’nün talebiyle Ergani ve Bismil ilçelerinde yaklaşık maliyeti 22 milyon 710 bin TL olan iki adet yatılı kız kuran kursu inşa edilmesi için ihale yaptı. Karaloğlu, ayrıca İtfaiye Daire Başkanlığı’na ayrılan bütçeden 4 milyon TL'nin, Bismil, Ergani ve Silvan ilçelerinde Yatılı Kız Kur'an Kursu Yapım Projesi’ne aktarılmasına yönelik karar aldı.

400 bin liralık tanıtım

Karaloğlu, Diyarbakır surlarının tanıtımı için İstanbul Beyoğlu merkezli Filmcode Yapım Limited Şirketi arasında sözleşme imzalayarak, 398 bin 666 TL’ye anlaştı.

AKP ile ilişkiler

Kayyım Karaloğlu, görevde kaldığı sürede adeta AKP'li bir isim gibi hareket etti. Karaloğlu, AKP Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığı’nın katılımıyla hatıra ormanına fidan dikerek, AKP'lilerle toplu açılış törenlerine katıldı. Yine Sur ilçesinden geçen Dicle Nehri'ne hakim tepede bulunan ve tarihsel öneme sahip olan Kırklar Dağı'nda da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adına hatıra ormanı oluşturulmak istenmesinin önünü açtı. Karaloğlu, tarihi Sur ilçesinde yer alan Saray Kapı’yı ve diğer burçları da boydan boya “fetih” afişleriyle donattı