Mustafa Destici idam cezasının geri getirilmesini istedi
BBP Genel Başkanı Destici'den partilere idam için 'referandum' çağrısı: "Milletin vicdanında idam çoktan onaylanmıştır. Gelin bu kararı milletimiz versin"
GAZETE PENCERE - Büyük Birlik Partisi (BB) Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de grubu olan partilere terör, çocuk cinayetleri ve tecavüz suçlarına idam cezası için referandum çağrısında bulunarak "Buradan parçası olduğumuz Cumhur İttifakı'na da muhalefete de yüce Meclis'e de sesleniyorum: Milletin vicdanında idam çoktan onaylanmıştır. Gelin, bundan kaçmayın. Gelin, bu kararı milletimiz versin" dedi.
BBP, 33. kuruluş yıl dönümünü Ankara’da Grand Mercure Otel’de düzenlenen tören ile kutladı. Kutlama programına birçok siyasi parti ve STK temsilcisi katılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mesaj gönderdi.
Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan BBP Genel Sekreteri Ahmet Yelis, “Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun başlattığı kutlu yürüyüşümüz hakka adanmış bir millet sevdası şuuru ile yoluna aynı kararlılıkla ve çizgide devam etmektedir" dedi.
Program, BBP'nin 33. kuruluş yıldönümü için hazırlanan kısa film ile devam etti. Kısa filmin ardından konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Büyük Birlik Partisi’nin kurulduğu dönemden bugüne, Türkiye’de elbette önemli değişimleri yaşandı. Geride bıraktığımız 33 yılda, siyasete, devlet yönetimine ve sosyal hayata dair sayısız değişimi yaşadığımız ülkemizde, Büyük Birlik Partisi, inançlarında, mücadelesinde, çizgisinde hiçbir kırıklık olmadan var oldu ve sizlerin gayreti milletimizin desteğiyle var olmaya devam edecektir" dedi.
Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anan Destici, "Muhsin Yazıcıoğlu nerede duruyorsa orada durduk ve duruyoruz. Şartlar ne olursa olsun, rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun duruşunu ve çizgisini takip ediyoruz, takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de yeni anayasa tartışmalarının yapıldığını hatırlatan Destici, değiştirilemez ilk 4 maddeye ek olarak birde değiştirilemez 5. madde olarak "ailenin kutsallığı ve korunması" maddesi getirilmesi gerektiğini savundu. Destici, şöyle konuştu:
"Yeni anayasaya çelikten bir madde, 5. bir sütun daha çakmak istiyoruz. O sütun 'Türk ailesi'dir. Küresel emperyalizmin 'cinsiyetsiz toplum' projesine, çocuklarımızın zihinlerini bulandıran LGBT dayatmalarına karşı, anayasaya 'ailenin kutsallığı ve korunması' maddesini, değiştirilemez bir hüküm gibi kazımak zorundayız. Bize 'özgürlük' masalı anlatmasın. Bir çocuğun fıtratını bozmak özgürlük değil, insanlık suçudur."
"İDAM CEZASI REFERANDUMU YAPILMASINI ÖNERİYORUZ"
Türkiye'de adaletin bir kanayan yara olduğunu belirten Destici, idam cezasının geri getirilmesi için TBMM'de grubu bulunan partilere çağrıda bulundu. Destici, şunları söyledi:
"Narin bedenler toprağa veriliyor, kadınlarımız sokak ortasında katlediliyor, Mehmetçiğimize kurşun sıkan hainler hapishanelerde besleniyor. Milletin yüreği yanarken, biz burada 'Avrupa ne der, yok Amerika ne der' diye mi düşüneceğiz? Artık yeter. Buradan parçası olduğumuz Cumhur İttifakı'na da muhalefete de yüce Meclis'e de sesleniyorum: Milletin vicdanında idam çoktan onaylanmıştır. Gelin, bundan kaçmayın. Gelin, bu kararı milletimiz versin. Teklifimiz şudur: Terör suçları ve çocuk katilleri ve küçük yaşta çocuklarımızı kaçırıp tecavüz eden sapıklar için, Narin'in katilleri için, Sıla bebeğin katilleri için, Aybüke Yalçın öğretmenimizi katilleri için idam cezası referandumu yapılmasını öneriyoruz. Sandığı milletin önüne koyalım. Bakalım millet, bebek katilleri için 'yaşam hakkı' mı diyor, yoksa 'ip' mi istiyor?"
Kaynak:ANKA