Mustafa Destici'nin 'Hazine yardımı' çıkışı gündem oldu!
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Biz hiçbir partiye Hazine yardımı verilmemesini savunuyoruz" dedi. Destici, bu paraların emeklilere verilmesi çağrısında bulundu.
GAZETE PENCERE - BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu.
YENİ PARTİ AÇIKLAMASI
Destici, konuşmasında Yeni Parti’ye ilişkin, “Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Kurulan her siyasi parti aslında demokrasimiz için bir kazançtır. Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasalarının çizdiği çerçeve içerisinde tabii bu Yeni Parti’nin kuruluşu aslında adı yeni parti ama partinin kurucuları bayağı eski bir deneyimli siyasetçiler. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nde ki, kurucularının hemen hemen tamamı Cumhuriyet Halk Partisi milletvekiliydi. Oradan ayrılarak bu partiyi kurdular. Ve parti içinde bir anlaşmazlık yaşadılar. Kendileri için de Türkiye Cumhuriyeti Devleti için de elbette ki biz hayırlı olmasını dileriz. Türk demokrasisine, Türk milletine, Türk devletine katkı yapmalarını isteriz. Ben Sayın Özgür Özel’i arayarak kendisini de tebrik ettim ve başarılar diledim. Sayın Kılıçdaroğlu da partisinin başına döndüğünde onu da aramıştım. Ona da tebrik etmiştim. Dolayısıyla dışarıda bir parti olarak bize düşen demokratik tahammülleri göre hareket etmek ve Türkiye ve Türk milleti için teröre bulaşmamış, terörü savunmayan tüm partilerimizle iyi ilişkiler kurarak Türkiye menfaati üzerine ortak çalışmalar yapmaktır” ifadelerini kullandı.
HAZİNE YARDIMI ÇIKIŞI
Partilerin Hazine yardımından yararlanmasına da değinen Destici, “Biz aslında hiçbir partinin hazine yardımı almamasını istiyoruz. Çünkü hazine yardımı meselesi Türkiye’de anayasada anayasanın ilgili maddesi, ‘yeteri miktarda ve hakça yapılır’ diyor. Şimdi yasal düzenlemeye bakıyoruz. Ne yeteri miktarda ne de hakça. Bir kere çok fazla. Çok abartılı. Biz de işte burada görüyorsunuz, faaliyetlerimizi bir kuruş hazine yardımını almadan sürdürüyoruz. Şimdi kamuoyunda şöyle bir anlayış var, sanki bütün partiler hazine yardımı alıyor. Bütün giderlerini sanki devlet karşılıyormuş gibi bir anlayış var. Türkiye’de beş siyasi parti hazine yardımı alıyor. Dolayısıyla da diğer siyasi partiler hazine yardımı almıyor. Seçim yardımını da beş siyasi parti alıyor. Burada daha büyük bir haksızlık var. Para adaletli dağıtılmıyor. Biz hiçbir partiye hazine yardımı verilmemesini savunuyoruz.
Biz nasıl burada kendi arkadaşlarımızın merkez karar üyelerimizin aidatları ve dava arkadaşlarımızın bağışlarıyla siyasi faaliyetimizi yürütüyorsak diğer partiler de o şekilde yürütsün. Yeni Parti’nin hazine yardımı alması için yeni bir kanuni düzenleme gerekir. Meclistekiler anlaşılır bu düzenlemeyi getirirlerse yani grubu olan partiler de milletvekili sayısına göre hazine yardımı alır derse alabilir. Bu meclisin yapacağı bir düzenlemeye bağlıdır. Bizim Büyük Birlik Partisi olarak görüşümüz net, siyasi partilere ne hazine yardımı ne de seçim yardımı verilmesin. Bu para emeklilerimize verilsin" dedi.
Kaynak:Haber Merkezi