Numan Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması: Eski örneklerdeki durum yaşanmasın diye okutmadım

Numan Kurtulmuş’tan Can Atalay açıklaması: Eski örneklerdeki durum yaşanmasın diye okutmadım
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, “Eski örneklerdeki durum yaşanmasın diye okutmadım’...
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, “Eski örneklerdeki durum yaşanmasın diye okutmadım’ dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin soruya yanıt verdi. “İki yargı organı arasındaki bu sürtüşmenin bir de TBMM tarafı olmaması için yazıyı şimdiye kadar Genel Kurul’a göndermedik” diyen Kurtulmuş, “Bu meselenin suhuletle çözülmesi en doğru yol” ifadesini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Meclis’te parlamento muhabirleriyle bir araya geldi.

Kurtulmuş burada, Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Gazi Parkı davası tutuklusu Can Atalay için Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin verdiği karara yönelik soruyu yanıtladı.

Kurtulmuş, “İki yargı organı arasındaki bu sürtüşmenin bir de TBMM tarafı olmaması için yazıyı şimdiye kadar genel kurula göndermedik.” dedi.

Meselenin suhuletle çözümünün en doğru yol olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Dolayısıyla bu konuda henüz ortaya çıkmış bir şey yok. Süreç içerisinde bunu da görürüz” ifadesini kullandı.

‘Eski örneklerdeki durum yaşanmasın diye okutmadım’

Kurtulmuş, "Eski örneklerdeki durum yaşlanmasın diye (Eni Berberoğlu-Ömer Faruk Gergerlioğlu) AYM’nin bu konuda vereceği kararın beklenmesi gerektiğini düşündüğüm için okutmadım ama burada meselenin bir şekilde halledilmesi lazım zaman içinde uygulamayı ortaya koyarız" dedi.

Numan Kurtulmuş açıklamasının devamında "TBMM hukuki tartışmanın tarafı değildir ve olamaz. Onun için de ısrarla iki yargı kurumu arasında bu tartışmanın tarafı olmaması için, TBMM’nin hukuki olarak ortada olan bu konunun bir de siyasi tartışmaya dönmemesi için gayret sarf ettik. TBMM gündemine hakimdir" değerlendirmesinde bulundu. (DHA)