Ömer Çelik'ten İsrail'e tepki: Netanyahu, Filistinlilere yönelik zulümler perdelemeye çabalıyor
İsrail hükümetinin kararına tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Netanyahu hükümetinin 1915 olaylarıyla ilgili olarak kabul ettiği sözde karar, Filistinlilere yönelik zulümlerini perdeleme çabasıdır" dedi.
GAZETE PENCERE - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail hükümetinin 1915 yılında Ermenilere soykırım yapıldı yönündeki kararına tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu eleştiren Çelik, "Tarihte kendi zulmünü siyasi yalanlarla örtmeye çalışan siyasi şebekeler çokça görülmüştür. Netanyahu ve ekibi soykırımcı bir şebekedir. Gazze’deki soykırım suçlarını Batı Şeria’ya da yaymak için suç işlemeye devam etmektedir" dedi.
"Netanyahu hükümetinin 1915 olaylarıyla ilgili olarak kabul ettiği sözde karar, Filistinlilere yönelik zulümlerini perdeleme çabasıdır" diyen Çelik, "Soykırım şebekesinin sözde bu kararı, hukuki ve tarihi gerçeklikten uzaktır. Tarih ve insanlık vicdanı önünde bu soykırım şebekesinin söylediği hiçbir sözün hükmü yoktur" ifadelerini kullandı.
Tarihte kendi zulmünü siyasi yalanlarla örtmeye çalışan siyasi şebekeler çokça görülmüştür.
— Ömer Çelik (@omerrcelik) June 29, 2026
Netanyahu ve ekibi soykırımcı bir şebekedir. Gazze’deki soykırım suçlarını Batı Şeria’ya da yaymak için suç işlemeye devam etmektedir.
Netanyahu hükümetinin 1915 olaylarıyla ilgili…
Kaynak:Haber Merkezi