Özel fuhuşa sürüklenen kimsesiz çocuklar iddiasını gündeme aldı: Soylu hakkında gereğini yap

Özel fuhuşa sürüklenen kimsesiz çocuklar iddiasını gündeme aldı: Soylu hakkında gereğini yap
CHP Genel Başkanı Özel Ankara’da kimsesiz çocuklara yönelik fuhuş iddialarını gündeme getirdiGrup Toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da polislerinde adının karıştığı Ayhan Bora Kaplan davasını...
CHP Genel Başkanı Özel Ankara’da kimsesiz çocuklara yönelik fuhuş iddialarını gündeme getirdi

Grup Toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da polislerinde adının karıştığı Ayhan Bora Kaplan davasını ve önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde Türkiye’ye gelen yabancı mafya gruplarını hatırlatarak Soylu’nun Yüce Divan’da yargılanması gerekiyor dedi.

Özel, Ankara’da Ayhan Bora Kaplan’ın da içinde olduğu grupların devletin koruması altında tutulan kimsesiz çocukların fuhuşa sürüklediğini ifade ederek gereğinin yapılmasını istedi.

Erdoğan'a seslenen Özel konuşmasında konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Ayhan Bora Kaplan, Süleyman Soylu, Ankara'daki eğlence merkezleri ve devletimize emanet edilmiş kimsesiz çocuklar üzerinden altında kalacağınız o rezaletler ortaya dökülmeden ya gereğini yaparsın ya da bu pislikten bizzat sorumlusun!"

 

Akşener de dile getirmişti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara’da emniyet müdürlerinin otellerinin olduğunu ifade ederek "kimsesiz kız çocuklarına fuhuş yaptırılıyor” iddiasında bulunmuş ancak buna ilişkin bir adım atılmamıştı.

İktidar ise iddialara ilişkin Akşener’e o dönem seslenerek "elinizde bir bilgi varsa savcılara verin" çağrısında bulunmuştu.