Özel: Buluşma önemli bir kazanım, çatışma görüntüsü bize yakışmaz

Özel: Buluşma önemli bir kazanım, çatışma görüntüsü bize yakışmaz
Saraçhane'de yaşananları anlatan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Birliktelik görüntüsü önemli bir kazanım, çatışma görüntüsü bize yakışmazdı” dedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Erdoğan ile görüşme öncesi Halk TV’den İsmail Küçükkaya’ya konuştu. Özel konuşmasında 1 Mayıs’ta Saraçhane’de yaşananları da anlattı.

1 Mayıs’ta binlerce insan Saraçhane’de toplanmış ve Taksim’e yürümek istemişti. Polis ise yürümek, isteyen yurttaşlara müdahale etmişti.

Saraçhane’deki eyleme CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılmıştı. Ancak polis müdahalesi esnasında DİSK ve KESK’in geri çekilme çağrısı ile CHP’de alandan çıktı.

Bu durum bazı tepkilere neden olurken Özgür Özel CHP’nin neden çekildiğini açıkladı.

Özel, 1 Mayıs’a ilişkin "Birliktelik görüntüsü önemli bir kazanım, çatışma görüntüsü bize yakışmazdı” dedi

Polis de halkın çocuğu, emekçi olduğunu söyleyen Özel “Ben devletin polisini oradan çekeceğim ama bunu kendisi de halkın çocuğu olan polisle çatışarak yapmayacağım. Ben bunu seçimden 1. parti olarak çıkmış bir genel başkan olarak önümüzdeki ilk seçimi kazanarak yapacağım” dedi.

Özel’in İsmail Kuçükkaya’ya verdiği cevaplar şöyle:

"Biz Saraçhane'ye gittik. Saraçhane'de çağrıcı olanlar, organizasyon komitesi, sendikalar, konfederasyonlar ne karar alırlarsa uyarız dedik. Sendikalar gittiler bariyerin önünde polisle müzakere ettiler. Polis izin vermeyince döndüler ve Saraçhane'de kutlamaya karar verdiler. Polisle çatışmamaya karar verdiler. Ben zaten açıklamamda polisin de bir baba bir eş bir evlat olduğunu hep vurguladım ve polisle çatışmanın da yanlış olacağını söyledim. Aynı şekilde polis de bir emekçidir ve polisin de emekçiye sert davranmaması gerektiğini hep söyledim"

Birinci partiyiz

"Biz şu anda Türkiye'nin 1. partisiyiz. Bunun sorumlulukları var. Üstelik gelecekte ülkeyi yönetecek parti olarak sorumluluklarımız çok daha arttı. 31 Mart'ın kazananı olan bir parti olarak varıp da polise verilmiş kanunsuz emre rağmen polisle itişip kakışmak bana da partime de yakışmazdı."

Provokasyon biliniyordu

"Bir takım provokasyonların olacağı ve oradaki kitlenin provoke edileceği bir çatışma ortamının oluşturulmaya çalışıldığı aşikardı."

"Önemli bir kazanım"

"Sonuçta 10 yıl sonra ilk kez İstanbul'da 1 Mayıs'ta bir meydanda toplandık. Hem de öyle tek başına falan değil, hem CHP hem DİSK hem TTB hem TMMOB hem KESK gibi daha başka pek çok örgüt bir aradaydı. Beraber görüntü verdi. Bunu örgütlü toplum açısından önemli bir kazanım olarak görüyorum"

Ben o barikatı kaldıracağım

"Ben o barikatı kaldıracağım. Ben devletin polisini oradan çekeceğim ama bunu kendisi de halkın çocuğu olan polisle çatışarak yapmayacağım. Ben bunu seçimden 1. parti olarak çıkmış bir genel başkan olarak önümüzdeki ilk seçimi kazanarak yapacağım. Kavga ederek iterek çatışarak değil seçimle yapacağım bunu"