Özgür Özel’den ‘normalleşme’ açıklaması: Normalleşme emekli maaşı düşükse gelin arttıralım demek

Özgür Özel’den ‘normalleşme’ açıklaması: Normalleşme emekli maaşı düşükse gelin arttıralım demek
Uşak Belediyesi önünden açıklamalarda bulunan Özel, atanamayan öğretmenlerin seslerini duyurmak için, 18 Mayıs’ta saat 13.00’de Saraçhane meydanına çağırdı.

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'den CHP’ye geçen belediyelere düzenlediği hayırlı olsun ziyaretlerine Uşak ile devam ediyor.

Uşak Belediyesi önünden açıklamalarda bulunan Özel, atanamayan öğretmenlerin seslerini duyurmak için, 18 Mayıs’ta saat 13.00’de Saraçhane meydanına çağırdı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak’ta normalleşmenin tarifini yaparak “Normali siyasilerin konuşmasıdır. Normali, emekli maaşı düşükse gelin arttıralım demek, asgari ücrete zam yapalım demek, staj mağdurlarının sorunlarını birlikte çözelim demek” dedi.

Birileri diyor ki CHP normalleşme diyor. Evet, normalleşme diyoruz. Yumuşama filan değil, normalleşme diyoruz. Normali siyasilerin konuşmasıdır. Normali, emekli maaşı düşükse gelin arttıralım demek, asgari ücrete zam yapalım demek, staj mağdurlarının sorunlarını birlikte çözelim demek. Emekli astsubayın, uzman çavuşun sorununu konuşmak ve müzakere etmek benim görevim. Bunları elbette yapacağım ama müzakere ile sonuç almıyorsak o zaman mücadele edeceğiz, sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir.

Normali, emekli maaşı düşükse gelin arttıralım demektir, asgari ücrete zam yapalım demek, staj mağdurlarının sorunlarını birlikte çözelim demek” dedi.

Ben Alevi Sünni kavgasına, DEM’miş bilmem neymiş tartışmalarına, sağ sol meselelerine girmem. Çünkü bizim hiç kimseyle sorunumuz yok. DEM Partili emekli de 10 bin liraya geçiniyor, AK Partili emekli de 10 bin liraya geçiniyor. Ben bütün emeklileri 26 Mayıs’ta Ankara Tandoğan’daki emekli mitingine bekliyorum.

"Biz bu belediyeleri adam kayırmak için almadık"

Seçilen belediye başkanlarına sahip çıkın. Onları zorlamayan, onları borçları var, hizmet bekleyen insanları var. Biz bu belediyeleri çocuklarımızı işe sokmak için almadık. Elbette onlar da olacak ama kayırmacılıkla değil. Biz bu belediyeleri zenginleşmek için alamdık. Biz bu belediyeleri adam kayırmak için almadık. Biz bu belediyeleri, hizmet etmek, vatandaşın gönlünü fethetmek ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapmak için aldık.

Seçimleri biz kazandık ama biz Cumhuriyet Halk Partisi değiliz yalnızca. Biz Türkiye ittifakıyız. Renklerini al yıldızlı al bayaraktan alırız. Milli takımı tutan, Filenin Sultanlarıyla sevinen herkes bizim ittifakımızdadır. Göreceksiniz iktidar olacağız Eurovision’a da katılacağız onu da kazınacağız Milli Takımı da dünya şampiyonu yapacağız.