Özgür Özel, Bülent Arınç'ı ziyaret etti: Güneşin altındaki her şeyi konuştuk

Bülent Arınç ziyaretinde İBB davasının gündeme gelip gelmediği sorulan CHP lideri Özgür Özel, "Biz iki hemşeri bir araya gelince güneşin altındaki her şey gündemdir" dedi.

Özgür Özel, Bülent Arınç'ı ziyaret etti: Güneşin altındaki her şeyi konuştuk

GAZETE PENCERE - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı ziyaret etti.

Saat 10.30'ta başlayan görüşme 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Özel ve Arınç açıklama yaptı.

Özel'e ziyareti için teşekkür eden Arınç, "Biz iki hemşehriyiz, Manisa’dan da tanışıyoruz. Kendisini Genel Başkan olduğunda da ziyaret etmiştim, tebriklerimi iletmiştim. Zaman zaman da Manisa ile ilgili konularda kendileriyle görüşüyorum. O da çok büyük ilgi gösteriyor" diye konuştu.

Ülke gündemindeki konuları da ele aldıklarını aktaran Bülent Arınç, şunları söyledi:

"Bugün de hem bir ramazan ziyareti oldu hem de -belki bilginiz vardır- geçtiğimiz cumartesi günü ben Manisa’daydım. Ailece her sene ramazanda iftar yapıyoruz. Gündüz mevlüt okutuyoruz. Ben bütün Manisa’da ileri gelen arkadaşlarımı davet etmiştim. CHP’li yönetici arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız da gelmişlerdi. Sayın Genel Başkan’ın kendi programı çok yoğun, katılamadı. Bugün de, Allah kabul etsin, güzel dileklerini bana ifade etti. Geri kalan kısmında da ülkemizin içinde bulunduğu şartları ondan dinleme fırsatım oldu. Böyle bir güzel görüşme yaptık. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum."

ozgur-ozel-bulent-arinc-2

ÖZEL: NEZAKETİ HİÇBİR ZAMAN ESİRGEMEDİK

İlk milletvekili seçildiğinde Arınç'ın Başbakan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Özgür Özel, "Sayın Bülent Arınç, ben ilk milletvekili seçildiğim gün mevcut göreviyle ki sonra da aynı görevde devam etti, Başbakan Yardımcısıydı, Manisa’dan seçilen tüm milletvekillerini aradı. Her işin acemiliği zordur, milletvekilliğinin daha zordur. ‘Ankara’da yapacak bir şeyimiz var mı’ diye sordu. O gün bugündür partilerimiz ayrı, siyasi rekabet içindeyiz. Hatta 2009 yerel seçimlerinde Manisa Belediye Başkan adayı olduğum günden beri, hem siyasi rekabetin gereklerini yaptığımız dönemler oldu hem de iki hemşehri siyasetçi olmanın gerektirdiği nezaketi birbirimizden hiçbir zaman esirgemedik" dedi.

"TÜM MESELELERLE İLGİLİ DENEYİMLERİNDEN İSTİFADE ETTİM"

CHP Genel Başkanı seçildiğinde Bülent Arınç'ın tebrik ziyaretine geldiğini aktaran Özel, "Çok acı günlerimiz oldu hem kendisi hem oğlu Mücahit kardeşim, Ferdi Zeyrek’in cenazesinde ve daha sonra Şehzadeler Belediye Başkanımızın, Allah rahmet eylesin, cenazesinde bizi hiç yalnız bırakmadılar. Ben bir iadeiziyarette gecikmiştim. Geçen haftaki ramazan iftar davetlerine katılamamayı da bir vesile kılarak bugün hem ramazanlarını kutlamak hem de bir iadeiziyaret yapma imkanı oldu" ifadelerini kullandı.

Gündemi değerlendirdiklerini söyleyen Özel, "Birlikte Manisa’dan başlayarak Türkiye’deki tüm meselelerle ilgili, birazcık benim partimizin içinde bulunduğu sürece yönelik bilgilendirmelerimin de yoğun olduğu bir şekilde, kendileriyle sohbet etme, deneyimlerinden istifade etme imkanı oldu" şeklinde konuştu.

Özel, görüşmede İBB davasının gündeme gelip gelmediği sorusuna, "Biz iki hemşeri bir araya gelince güneşin altındaki her şey gündemdir" yanıtını verdi.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar