Özel’den, “genel seçim” mesajı: İlk seçimde Atatürk’ün partisini iktidar yapacağız

Özel’den, “genel seçim” mesajı: İlk seçimde Atatürk’ün partisini iktidar yapacağız
Özgür Özel, grup toplantısında AKP’yi “ıstakoz” üzerinden eleştirdi. Özel, CHP’yi iktidar yapacaklarını dile getirerek “İlk seçimde Atatürk’ün partisini iktidar yapacağız” dedi.

31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerin ardından CHP, TBMM'de ilk grup toplantısını gerçekleştiriyor. CHP lideri Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu.

Özel konuşmasında Antalya, Hatay seçimleri ve daha birçok konuya değindi.

Hatay’da itirazlarının kabul edilmemesine değinen Özel, “Eğer geçen 31 Mart seçimi AK Parti'nin o başvurusuyla yenilendiyse bizim dosyamıza göre en az 8 kez yenilenmesi gerekmektedir” dedi.

Özel, iktidarı eleştirerek “Biz birileri gibi geldiği günleri unutup saraylarda oturup millete dayattığı adayları millet açlıktan kıvranırken ıstakoz yiyenler gibi ihaleleri yandaşlara dayatmak için değil biz belediyeleri partizanlık yapmak için değil biz belediyeleri tüm bunları kenara itip dürüst yöneterek Türkiye’yi nasıl yöneteceğimizi göstermek ve Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçiminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapmak için aldık” ifadelerini kullandı.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Yerel seçimlerin ardından ilk grup toplantısında bir aradayız. Bugün tarihi bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Kasım ayının başında hep birlikte Kurultay’ımızda, sözlerime başlarken şöyle söylemiştim, 81 ilde 873 ilçede biri uyandı bu sabah televizyonu açtı, çayı demledi, birazdan gelirler birlikte izleriz Kurultay’ımızı” dedi. Rıza Pazar’da Gülsüm Tatar uyandı, Antalya Manavgat’ta Ayşegül Bulut, Edirne Keşan’da Seyit Ahmet Özlüer uyandı bu sabah. Kalktı yine çayı koydu. Yine telefonu açtı grubu izliyorlar ve hayatlarında ilk kez Türkiye’nin birinci partisinin grup toplantısını izliyorlar. Bu mutluluğu elbette çok kişiye borçluyuz. Bütün örgütümüze teşekkür ediyorum. Baba ocağının bacasını tüttürenlere selam olsun.

Cumhuriyet’in temel aldığı anahtarla kadınlara, gençlere güvenerek ve onları gençlere ve kadınlara emanet ederek, bilimi akılı ön plana alarak ortaya koyduğumuz süreç milletmizden taktir görmüştür.

Cumhuriyet Hak Partisi olarak bize oy veren kimseyi pişman etmeyeceğimize buradan söz veriyoruz.

Ortadoğu coğrafyası 7 Ekim’den bugüne zor günler yaşıyor. Hafta sonu İran ile İsrail arasında tırmanan gerilimi endişeyle takip ediyoruz Ortadoğu’da tansiyonun bu denli yükseldiği süreçte tarafların gerginliği artıracak açıklamalardan uzak durmaları çağrısını yineliyorum. Ülkemiz tansiyonu düreşrek her türlü çabanın öncüsü olmalıdır. Ben yarın grubumuzdan 6 arkadaşımızın da görevli olduğu Avrupa Karva Parlamento Meclisi’nde bir konuşma yapacağım konuşmamın özünde Filistin ve Filistin’de yaşananlar İsrail’in mezalimi olacak. 15 Nisan günü dün Filistin’de olacaktım ancak hafta sonu yaşanan saldırılardan sonra tüm hava sahalarının kapatılması ziyaretimizi erteledi ancak en kısa zamanda Filistin’e gitme ve oradaki halkın mağduriyetini bir kez daha dünyaya duyurulmasını; 33 bin tane bir ülkede civciv ötse DSÖ harekete geçer. BM heyet kurar salgın mı geliyor diye. 33 bin çocuk genç kadın ölüyor kimse kılını kıpırdatmıyorsa orada bize düşen 3. Genel Başkanımız Karaoğlan Bülent Ecevit’in Rahmetli Yaser Arafat ile kurduğu ilişki ve Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının davası olan Filistin davasına sahip çıkmaktır.

Antalya açıklaması

Antalya’da hafta sonu hem yüreğimiz yandı hem de ağzımızda 24 saat geçirdik. Bir vefat var. İlk andan itibaren takip ediyorum. Kaybettiğimiz kardeşimizin eşi hastanede yatıyor biraz önce de telefonla konuştum. Çocuklar bilmediği için ismini zikretmiyorum. Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Çocuklar evladımız, aile ailemizdir.

Böyle mesellerde yıllardır kimin sorumluluğu kimin ihmali varsa sonuna kadar soruşturtulmasını savunduk. Savunmaya da devam edeceğiz. Kusurlu olan kim varsa gözün yaşına bakılmaz.

2017'de AK Parti döneminde inşa edilmiş bir teleferik. Hattın yönetimi bakanlık tarafından kabul edilen sertifikalı bir şirkete yaptırılmışken, Mesut Kocagöz, şirketin belediye şirketindeki görevinden ayrılmışken, teleferik 3 kez daha denetlenmişken bugün hiçbir kusuru olmadığı halde tutukluluk gibi bir tekniğe başvurulması, Allah’tan korksunlar. Soma’da 301 madenci öldü bir kamu görevlisi yargılanmadı. Soma’dan, İliç’e ne facialar yaşandı bir kamu görevlisi yargılanmadı. Antalya’da yaşanan olayı suçsuz başkanım Mesut Kocagöz’e yıkanlara yazıklar olsun. Buna izin vermeyeceğim.

“28 Şubat’ın kini ile yapılan bu vicdansızlığın kabule dilebilir bir yanı yok”

Ramazan Bayramı boyunca takip ettiniz tüm siyasi parti lideriler başta olmaz üzere üzerimize düşen bayram görüşmelerini gerçekleştirdik. Sevgili Çetin Doğan’ın eşiyle görüştüm. Çetin Doğan hükümetin kini ve inadıyla cezaevinde tuttuğu bir orgeneral hayatının son 14 yılını 7 yılı cezaevinde geçtiği. Son 45 gün içinde ceza infaz kurumunda tutulamayacak hale geldiği için yeniden hastaneye gitti. Şimdi yeniden cezaevine yollanmaya çalışıyor. Erdoğan’la telefon görüşmemizde önümüzdeki günlerde bir görüşme talebim olacağını söyledim. Hasta tutulu ve hükümlülerine hangi görüşte olursa olsun benim bu partide Sayın Ağbaba ile yaptığım en kapsamlı çalışmalardan biridir. Ancak 28 Şubat’ın o dönemin yaşanmışlıklarının tümünün kinini 85 yaşındaki insanları cezaevinde tutan bir kin var. 28 Şubat’ta yaşananlar başka bir süreçtir. 28 Şubat’ın kini ile yapılan bu vicdansızlığın kabule dilebilir bir yanı yoktur.

Hatay açıklaması

Hatay'ın iradesine sahip çıkmak için YSK'ya bizzat başvurumuzu yaptım. Eğer geçen 31 Mart seçimi AK Parti'nin o başvurusuyla yenilendiyse bizim dosyamıza göre en az 8 kez yenilenmesi gerekmektedir. Tam kanunsuzluk halinin, her bir iddiamızda bu kadar da olmaz dedirten maddesi var. 108 seçmen kısıtlılık kararı varken oy kullandıklarını ispatladık. 3 bin 389 seçmen ölmüş oldukları halde yerlerine oy kullanıldı. Geçersiz oylar farkın 15 katı olmasına rağmen itirazımız reddedilmiştir. Tam kanunsuzluk burada yoksa bu kanun neresinde yazmaktadır, buna susacak olanlar kendi vicdanlarına ne cevap verecekler. Halkın iradesi sakatlanmıştır."

Biz Atatürk’ün partisini iktidar yapmak için aldık

Eğer bize oy veren birisi bir sebepten derse ki “Keşke vermeseydim” bilin ki vebali hepimizin boynunadır. Biz belediyeleri birileri gibi çocuklarımızı işe sokmak için değil, biz birileri gibi geldiği günleri unutup saraylarda oturup millete dayattığı adayları millet açlıktan kıvranırken ıstakoz yiyenler gibi ihaleleri yandaşlara dayatmak için değil biz belediyeleri partizanlık yapmak için değil biz belediyeleri tüm bunları kenara itip dürüst yöneterek Türkiye’yi nasıl yöneteceğimizi göstermek ve Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçiminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapmak için aldık. Kalkın, Türkiye'yi kucaklayın