Özel'den Erdoğan'a 'şeriat' yanıtı: Şeriat uygulanırsa ne parmağın ne dilin kalır

Özel'den Erdoğan'a 'şeriat' yanıtı: Şeriat uygulanırsa ne parmağın ne dilin kalır
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa'da belediye başkan adayları tanıtım toplantısında katıldıCumhuriyet Halk Partisi Manisa'da aday tanıtım toplantısı düzenledi. Buradaki toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.Özel...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa'da belediye başkan adayları tanıtım toplantısında katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa'da aday tanıtım toplantısı düzenledi. Buradaki toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Özel tanıtım toplantısında ada tanıtımı için kürsüye çıktı. Özel burada yaptığı konuşmasında hem Erdoğan'a şeriat yanıtı verdi hem de Gaye Erkan'ın Merkez Bankası'ndan istifasını değerlendirdi.

CHP Liderinin konuşmasından satır başları şöyle:

"Benim için çok anlamlı bir gün ve anlamlı bir yerdeyiz. Bu salonda bulunan ve bizim yürüyüşümüze destek veren yoldaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.

Yabancı bir yerde değilim ama bir yandan da çok heyecanlıyım. Kendi memleketimde bu konuşmayı yapmak her yerdekinden daha heyecanlı. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettiği serüvenin başladığı kentteyim. Yusuf Atılgan’ın Anayurt Oteli’ni yazdığı yerdeyim. Bir yandan Osmanlı’ya sahiplenenler bizi gayrı milli kendilerini milli bilenlere karşı bugün ezberleri bozan bir siyasetin içindeyiz.

Manisa’da yoksula garibana işsize nasıl sahip çıkarız bunu konuşmaya geldik. Birileri başka şeyler konuşalım şeyler istiyor. Bize hakaret ediyorlar bizi hedef gösteriyorlar.

Şeriat tartışması

Örneğin geçen hafta ortaya şeriat tartışması atıyor. Türkiye bunu konuşsun ekonomik krizi konuşmasın istiyorlar.

Şeriat tartışmasından bu memlekete ne kazandıracaksın?

Şeriatın iki anlamı var. Buna laf söylemeyince şeriat hukukuna mı teslim olacağız diyenler bir tarafta. Buna bir şey dediğimizde ise İslam dışı olduğumuzu söyleyecekler bir tarafta.

Erdoğan’ın suni gündemlerinin peşine takılmayacağız. Şeriat deyip tartışma bekliyorsun ya ülkede kimsenin dini ile örtünmesiyle birbirinin inancı ile bir sorunu yok. Şeriat kuralları hukukun üstünde yer alsın dersen iyi düşün. Şeriat kurallarına göre hırsızlığın yalanın cezasını biliyorsun. Şeriat kuralları uygulanırsa ne parmağın ne dilin kalır senin. Şeriat değil saltanat deyip kimsenin kafasını karıştırma. 

Merkez Bankası'nda istifa

Ülke çok kötü yönetiliyor. Ülkenin en büyük sorunu enflasyon ve hayat pahalılığı. Bunla kim mücadele edecek Merkez Bankası. Merkez Bankası enflasyon ile mücadele etmekle görevli kurum.

Bu kurumun 5 yıl süreyle başkanı değişmeyecek kanunda bu yazar. Ancak dün gece Gaye hanım görevinden kendince istifa etti. Erdoğan’a sorarsan görevden alındı. 5 yılda 5’nci başkan.

Genç eğitimli bir kadın Erdoğan çağırmış gelmiş görev yapıyor ancak bu kadınla uğraşmaya başladır. İstifaya zorladılar parti içindeki çekişmelere koca bir kurumu karıştırdılar. Sonunda istifa geldi yerine biri atandı. Şahap gider Hafize gelir, Hafize gider başka biri gelir. Bu ülkede ekonomik kriz devam ediyorsa hepsinin sorumlusu Erdoğan’dır.

AB vurgusu

Yolumuz aklın yoludur çağdaşlık yoludur. Bundan sonra hedefimiz Avrupa Birliğine üye olmuş bir Türkiye yoludur.

Tüm Türkiye’ye bir şey söylemek isterim. Mustafa Kemal bize batıya gidin dedi. O yana doğru yürürsen hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve zengin halk var.

İskandinav ülkelerinde 80 milyar dolar milli gelir var bizim 10 milyar dolar.

Erdoğan yönü doğuya çevirdi. Burada şatafat var, yoksul halk var, saraylar var. Bu yolculukta ilk adım 31 Mart tarihidir. Erdoğan yetkiyi aldığından beri benzin ve mazot artışları devam ediyor. Bu iktidar ülkeyi her gün yoksullaştırıyor.

Güçlü liderin arkasında fakir halk gelmeye devam ediyor. Eğer bu 31 Mart’ta zenginlik isteyeni, işsizlik yeter diyeni, burası cumhuriyet değil mi hadi artık diyenleri kimse yok sayamaz. Yok sayarsa erken seçim gelir. 31 Mart seçimleri halkın iktidara sarı kart göstereceği seçimdir.

Milliyetçilik eleştirisi

Sınırda nöbet tutan askerin hakkını biz savunuyoruz. İmamın hakkını biz savunuyoruz. Artık yok öyle şehit gelecek koca bayrak camsız pencereyi örtecek. Erdoğan tabunun üstüne elini atıp mikrofon tutacak.

Bu bayrak inmeyecek bu vatan bölünmeyecekse o asker şehit olmayacaksa cesur politikalarla sahip çıkarsak bu vatan bölünmez.

Yok öyle milliyetçilik Irak’ta asker ölecek Erdoğan kamuflaj giyecek iki poz verecek. Gazeteler de kamuflaj Erdoğan’a yakıştı denilecek. Bu yakışıyorsa Burak Erdoğan’a Bilal Erdoğan’a yakışsaydı o kamuflaj.

İttifak tartışmaları

Şimdi CHP’yi yalnızlaştırmaya çalışıyorlar. Saygı duyduğumuz muhataplarımız kendileri yol almak istedi. Manisa’da geçen seçimde ittifak vardı. O gün çok yaklaştık kaybettik ama kazananların ne yaptığı ortada. Ama biz buradayız aynı yerdeyiz. Bugün burada AKP’nin şımarıklığından kurtaracak şey Manisa ittifakıdır.

Ben çok isterdim Ankara’da kurmayı ama olmadı yapamadık. Bu ittifakı bir CHP’li kuramadıysa on bin CHP’li kuracak.

Özel konuşmasından sonra adaylarını tanıttı.