Özgür Özel'den 'Osman Kavala' mesajı: Bir yol bulunsun, Türkiye bu cendereden kurtulsun

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mansur Yavaş’ı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Özel, Gezi tutuklularına ilişkin AYM ve AİHM kararlarının uygulanmamasının ekonomiyle ilişkisinin olduğunu belitti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mansur Yavaş’ı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ziyaret etti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Özgür Özel'e finansal rapor sunduğunu açıkladı.

Özgür Özel, tebrik etmeye ve yeni dönem için hayırlısı olsun dileklerini iletmeye geldiklerini açıkladı. Mansur Yavaş'ın, Ankara’nın beş beyazı; Ankara tavşanı, Ankara balı, Ankara keçisi, Ankara kedisi ve Ankara güvercinini simgeleyen bir plaket takdim ettiğini belirtti. Özel gazetecilerin Erdoğan ile olan görüşmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Hediye yok kız çocuklarına bağış var!

Özgür Özel, kız öğrencilerin bursları için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşüncü Derneği'ne bağış yaptıklarını duyurdu. Tasarrufun başkenti bu belediye. Tasarruf nedir? diye başkanlar 7 kere çıkarıp uymayıp 8. sini çıkaranlara baksınlar. Tüm yönettiğimiz belediyelere baksınlar. Tasarrufu getiren, hizmeti getiren bir anlayışa sahip bir belediyecilik anlayışı.

CHP belediyeciliği tescillendi

Bugün çoğunluk gücü olunca elimize geçince yukarıdan bakanlardan olmayacağımızı göstereceğiz. Belediye meclisine birilerini işe aldırmak için değil, kimsesizlerin sesi olmak için belediye meclis üyeleri tam da bunun için azınlıkken, birçok kararı alamazken CHP belediyeciliği tescillendi.

"Genel seçimlere taşıyacak"

Bu 5 yılın seçimlerin yapılacağı gününe kadar ki kısmı 'CHP'liler temizler, tutumlular, arttırdılar, güvenilirler' sözleriyle bizleri genel seçimlere taşıyacaklar. Bundan sonraki işlerimizde ortak proje havuzlarında buluşturmaya, yapılan hizmetleri üretimi ve devamı sırasında denetlemeye ve tabi oldukları denetimlerde onlara destek olmaya devam edeceğiz. Kendimize ve takımımıza güveniyoruz.

Bundan sonra CHP'li belediyelerin çok daha iyi işler yaptığını göreceksiniz.

Mansur Yavaş: Erdoğan ile görüşmeye olumlu bakıyorum

Mansur Yavaş, Özel'in Erdoğan'la görüşmesini olumlu bulduğunu söyledi. Yavaş, "Görüşmeyi olumlu buluyorum. CHP'nin birinci parti olmasından sonra Erdoğan'ın gerilimi ortadan kaldırıcı yaklaşımı olumlu karşılandı" ifadelerini kullandı.

Özel, Avrupa'da yapmış olduğu ziyaretleri hatırlatarak Türk temsilcilerin Avrupa Parlamentosu'ndaki temaslarından bahsetti. Özel, Türk temsilcilerin Avrupa Parlamentosunda Türkiye için yapılan her temaslar için ''Ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor. Saati soruyorsun sen önce Kavala'yı çıkar diyorlar'' dediğini aktardı.

Özel'in Erdoğan ile görüşmesine ilişkin açıklamaları şöyle:

Kavala ve 'Gezi' tutuklukları

* Bu konuda en yoğun beklenti işadamlarından tutun Türkiye'nin ekonomisi iyiye gitsin isteyenlerin beklentisidir. AİHM kararına rağmen inatlaşılmamalı.

* Yargı talimat almasın yargı talimatı kendi vicdanından alsın. Türkiye bu cendereden kurtulsun.

* Sayın Erdoğan'a özellikle Tayfun Kahraman'ın Bülent Arınç'la ve kendisiyle yaptığı konuşmayı satır satır hatırlattım ve belgeleri kendisine bıraktım. Sayın Erdoğan'a şunu sordum, dedim ki, 'Bülent Arınç'la görüştüğünde siz yurtdışındaydınız, 'Cumhurbaşkanı dönmesin, bakanlar istifa etsin, yönetimi bize bırakın' dedilerse hiçbirini cezaevinden çıkarmayın. Bu bir darbe girişimidir.' Ama ne demişlerdi? 'Ağaçları kesmeyin, buraya kışla yapmayın, AKM'yi yapmayın, bir de gaz fişeğini silah gibi kullanmayın'. Bu talepler son derece masum talepler.

Hasta tutuklular

* İki partinin genel başkanının yapmış olduğu görüşmede ben kendi düşüncelerimi söyleyebilirim. Ben büyük dramı anlattım talebimizi ilettim ancak kendisinin değerlendirmesini kamuoyuyla paylaşmam doğru olmaz.