Özgür Özel: Erdoğan İzmir adaylarını uyarmış, benim resmimi kullanmayın demiş

Özgür Özel: Erdoğan İzmir adaylarını uyarmış, benim resmimi kullanmayın demiş
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Tekirdağ Proje Tanıtım Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinin partililerine 'Sahtekarlık yapın' dediği sözlere ilişkin, "Kişi kendinden bilir işi. Sen İzmir'deki adaylarına, 'Benim...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Tekirdağ Proje Tanıtım Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisinin partililerine 'Sahtekarlık yapın' dediği sözlere ilişkin, "Kişi kendinden bilir işi. Sen İzmir'deki adaylarına, 'Benim resmimi kullanmayın, belki o zaman İzmir'de kazanma şansımız olur.' demedin mi" diye seslendi. 

Özgür Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Çorlu tren katliamındaki davalar sırasında hiçbir milletvekilimiz bizi yalnız bırakmadı. 19 davanın 19'unda da burada oldular. Ben Atatürk'ün koltuğunu temsil eden arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Adaleti katletmesinler adalet rayların altında kalmasın diye, 25 canın hesabını sormaya geldik. Yapacakları işi savunamayacaklarından hakimin rapor almasından ötürü 25 Nisan'a ertelediler. Biz mağdurdan yanayız. Taraflarını belli edecek 2 iş yaptılar.

TCDD'nin Genel Müdürü Veysi Kurt görevden alınmıştı. Ertelenen karar duruşmasından 4 gün önce onu genel müdürlüğe geri getirdiler. Erdoğan, " Ben onları yargılatmadım, ben onları Binali Yıldırım üzerinden bize ulaşmasını istemedim." dedi. Biz duruşma salonundayken, Samandağ’da bir yol ihalesi karara bağlanmış 1,3 milyar lira İsa Apayadın’ın kurduğu şirkete verilmiş. Erdoğan diyor ki madden de manen de arkalarındayım. Erdoğan dedi ki ben kimseyi yargılatmadım, kimi atadıysam arkasında durmaya devam edeceğim dedi. Biz mağdurun, ezilenin kimsesizlerin yanında durmaya devam edeceğiz.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı

Tabi CHP Atatürk’ün kurduğu parti daha dünyada kadınlar oy kullanamazken seçme ve seçilme hakkının tanındığı bir ülkedeyiz. Nice Avrupa Birliği ülkesi bizden 30 sene sonra bu hakkı verdi. Atatürk Cumhuriyet’in kurutuluşunun üzerinden 10 yıl geçmeden bu vizyonu ortaya koydu ve bize öğütledi. Hayatın tam yarısı kadınlardan ve erkeklerden oluşurken bu kendini vazgeçilmez gören erkelerin her birini yetiştiren dünyaya getiren kadınlarken, maalesef bizler CHP’de siyaset yapanlar Ata’mızın vizyonunu bu günlere getirmekte mahcubiyet içindeyiz.

Bu dönem 5 güçlü kadın adayımız var. Yetmez gün gelecek CHP’de Parti Grubu’nun yarısı kadın yarısı erkek olacak, belediye başkanlarının yarısı kadın yarısı erkek olacak.

Erdoğan şantaj yapıyor

Erdoğan diyor ki ben iktidarım bak Hatay muhalefette kaldı boynu bükük kaldı, Diyor ki Hataylılara deprem geçirdiniz çadırda kaldınız, sorununuz çok ama sizin bir kusurunuz var oyu bana vermemek, o yüzden sizi cezalandırıyorum. Benim partime oy vermezseniz mahzun kalırsınız diye şantaj yapıyor. Burada 11 ilçe belediyesi var 7’si CHP’de 4’tanesi de CHP’li olamayan belediyeler Kadir Başkan Tayyip Bey gibi yapmıyor bizde olmayan belediye ile olan belediyeye eşit davranıyor, oy vermeyeni oy verenden ayırmıyor. Kendisini gerçek bir devlet adamı olduğu için teşekkür ediyorum.

Yine yalana sarılarak insanların açlıklarını topluluklarını, aynı Hitler gibi. Şimdi burada bayrak ve ezanla milleti tehdit etti. Diyanet-Sen'e diyorlar ki özel bankanın verdiğinin 10'da birine mahkum ediyorlar. Ezanı okuyanı bizim vekillerimiz savunuyor. Zorla diyanet çalışanlarını kendi onayladıkları bankaya ikna etmeye çalışıyorlar.

Bugün 3 Mart laikliğin temellerinin atıldığı gündür. Bu toprakların görmüş olduğu en büyük devrimci Atatürk'e selamlar olsun.

Tayyip Erdoğan demiş ki, ben, "Seçim geçene kadar sahte olun, sahtekar olun, milleti kandırın, riyakarlık yapın, AKP'lilerden oy toplayın" demişim. Ben derim ki Gazi Mustafa Kemal'in yolundan yürüyün derim. Hani Altıncı Filo falan gelirse, hemen gidin o Altıncı Filo'yu denize dökün derim. Ben rozetimden gurur duyarım.

Ama İzmir'de ilçe belediye başkan adayı, İzmir adayları, AKP'nin ampulünü gizliyorlar. Aman rozet kullanmayın, benim resmimi kullanmayın, belki ancak o zaman İzmir'de bir şansımız olur. Kişi kendinden bilir işi.