Özel’den Erdoğan’a aday tanıtım tepkisi: Ey Erdoğan bizi susturamayacaksın, sana bu sesi duyuracağız

Özel’den Erdoğan’a aday tanıtım tepkisi: Ey Erdoğan bizi susturamayacaksın, sana bu sesi duyuracağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’nin pazartesi günü olacak belediye başkanı tanıtım toplantısının ‘Anayasamıza sahip çıkalım’ mitinginin olduğu güne çekmesine tepki gösterdi. Özel, “Ey Erdoğan sana bu sesi duyuracağız...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’nin pazartesi günü olacak belediye başkanı tanıtım toplantısının ‘Anayasamıza sahip çıkalım’ mitinginin olduğu güne çekmesine tepki gösterdi. Özel, “Ey Erdoğan sana bu sesi duyuracağız Buradan sesleniyorum, ey Recep Tayyip Erdoğan emekliyi, emekçiyi hiçbirimizi susturamazsın. Sana bu sesi duyuracağız” dedi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da bir düzüne etkinliğe katıldı. Sabah saatlerinde, Turgutlu Belediyesi'nin açılış törenine katılan Özel, öğleden sonra  Akhisar Belediyesi toplu açılış töreninde konuştu.

CHP, Yargıtay’ın Can Atalay kararı sonrası 14 Ocak’ta Ankara Tandoğan’da ‘Anayasamıza sahip çıkalım’ mitingi yapacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası Pazartesi günü yapacağı aday tanıtım toplantısını Pazar gününe çektiğini dile getirdi. Özel, Erdoğan’ın tanıtım programını mitingle aynı gün ve saate çekmesine tepki gösterdi.

Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde;

"Ben bugün, evimdeyim. Bundan tam 13 yıl önce ilk kez milletvekili olduğumda, Akhisar’ın mv yoktu. O gün ilçe başkanı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Özgür Özel, Akhisar’ın milletvekilidir dedi. Akhisar’daki her düğüne geldim, gelemediğime telgraf çektim. Okurken müdahale ettiler. Akhisarlılar müdahale etti, o Akhisar’ın milletvekillidir dediler.  Bir Bakırlıoğlu seçilene kadar Akhisar’ın Milletvekiliydim. Akhisar bir işi daha başardı, Akhisar genel başkan çıkardı"

İsraf etmek yerine kendi partisinden yandaş müteahhitler ihaleler vermek yerine Akhisar’da destan yazıyor Besim başkan.

Benim dedem bahçıvandı. Ben Manisa’nın evladıyım, bütün pazarcıların torunuyum. Göçmen bir aileden geliyorum. Akhisar’daki Balkan Göçmenleri Derneği’nin üyesiyim.

Pazar günü Recep Tayyip Erdoğan ve onun emriyle beş hakim anayasayı askıya aldığı için bugün anaysa mahkemesini yok sayıyor yarın mülkiyet hakkında yok sayar. Anayasamız asahip çıkalım dedik. Çağrı’da bulunduk. Tandoğan’da saat 13’te Türkiye’nin dört bir yanından gelenlerinden hak hukuk adalet diyeceğiz. Kim kime sahip çıkmak istiyorsa Tandoğan’a gelsin. Bütün Türkiye gelsin.  Tandoğan’da artık bu iktidara tamam diyeceğiz. Tayip Erdoğan ne yaptı pazartesi günü yapacağı aday açıklamasını pazar günü bizim miting saatimize çekti. Amacı biz miting yaparken, basının mitingi yayınlamak yerine onun adaylarını yayınlaması amacı emeklilerin, staj, EYT mağdurlarının sesini kısmak. Emeklinin, emekçinin sesini kısmaya alışmak istedi. Ey Erdoğan sana bu sesi duyuracağız Buradan sesleniyorum, ey Recep Tayyip Erdoğan emekliyi, emekçiyi hiçbirimizi susturamazsın. Sana bu sesi duyuracağız"

Turgutlu Belediyesi'nden, işçi ve memur maaşı zammı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Turgutlu Belediyesi’nin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Özel, Yargıtay'ın TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararı üzerine 14 Ocak’ta yapılacak Anayasa’mıza sahip çıkıyoruz mitingine, Manisa’dan çağrı yaptı. Özel, “Yarınlarına sahip çıkmak istiyorsan Tandoğan’a gel” dedi.

Öte yandan Özel, konuşmasında Turgutlu Belediye’nin kimseye 1 lira borcu olmadığını dile getirerek  Başkan Çetin Akın’ın belediye bünyesinde çalışan işçi maaşlarını 24 bin 800’e memur maaşlarının ise 36 bine çıkardığını söyledi

"Ona sandıkta kasabalının göstereceği teveccüh çok önemli"

Özel, "Turgutlu Belediyesi işçi maaşlarını en az 24 bin 800 liraya memurlar için 36 bin liraya çıkaran bir başkan var. Ayırmadan hizmet ediyoruz. Bu seçim yerel seçim. Emeği gören hakkını versin. Ona genel başkanın iltifatının bir kıymeti yok. Ona sandıkta kasabalının göstereceği teveccüh çok önemli" dedi.

Tandoğan'a çağrı

Özel Manisa’da Tandoğan mitingine çağrı yaparak, "Hem Anayasa’mızın çiğnenmesine, hepimizin geleceğine göz konmasına itiraz için Pazar günü 13’te Ankara Tandoğan’da olacağız.  Bir kez daha buradan kendi memleketimden çağrı yapıyorum. Sana sahip çıkmak için gücümüze güç kat. Yarınlarına ve sana birlikte sahip çıkalım. Bu davet bizimdir ve bütün Türkiye’dedir. Memlekete sahip çıkmak istiyorsan, Tandoğan’a gel" dedi.