Şamil Tayyar'dan İdris Naim Şahin için çok konuşulacak iddia
Süleymancılar soruşturmasında adına tahsisli aracın firar girişiminde kullanıldığı öne sürülen İdris Naim Şahin ifadeye çağrıldı. Şamil Tayyar, Şahin’in AK Parti'den kopuşunun arkasında “kaset” ve “şantaj” olabileceğini iddia etti.
GAZETE PENCERE - Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, İdris Naim Şahin’in ifadeye çağrılmasının ardından dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Tayyar, Şahin’in AK Parti’den kopuşunun arkasında “kaset” ve “şantaj” olabileceğini öne sürdü.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Süleymancılar olarak bilinen yapılanmaya yönelik soruşturmada eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in ifadesine başvurma kararı aldı. Soruşturmada, Şahin adına tahsis edilen çakarlı araçlardan birinin Hilmi Tuna Kuriş’in firar girişiminde kullanıldığı iddia edildi. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da savcılığın kararının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
KASET VE ŞANTAJ İDDİASI...
Tayyar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Nihayet beklenen oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in ifadesine başvuruyor. Kendisine tahsisli çakarlı üç aracı amacı dışında kullanılıyordu.
Özellikle birisi Hilmi Tuna Kuriş’in kaçırılma girişiminde kullanılmıştı. Savcılığın bu kararını geç ama doğru buluyorum. Dilerim, vesile olur, Şahin kendini AK Parti’den koparan “kaset” iddialarına da açıklık getirir. Eğer bir şantaja maruz kalmışsa yıllar sonra olsa da yüzleşmesi faydalı olur.
Cumhurbaşkanımız Erdogan’ın 2019’da “paçasını terör örgütlerine kaptırmış” dediği Şahin, böylece kendini de özgürleştirebilir. Bakalım, bu sorgudan sürpriz çıkacak mı?"
Kaynak:Haber Merkezi

