TİP İmamoğlu'nu destekleyecek mi? Erkan Baş açıkladı

TİP İmamoğlu'nu destekleyecek mi? Erkan Baş açıkladı
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, 'İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyecek misiniz?' sorusuna cevap verdi.Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, KRT Tv'de yayınlanan Türkiye Meclisi...
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, 'İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyecek misiniz?' sorusuna cevap verdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, KRT Tv'de yayınlanan Türkiye Meclisi programında "TİP Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyecek mi?" sorusunu yanıtladı.

Baş, "Karar Parti Meclisi'nin olacak. Bugüne kadar yürüttüğümüz tartışmalar ışığında şunu söyleyebilirim. Biz bu seçimlere bütün yurt çapında, her ilde ve her ilçede olabildiğince geniş işbirlikleriyle girmek istiyoruz. Buradaki amacımız Cumhur İttifakı'nın, AKP-MHP iktidarının devlet olanaklarını kullanarak belediyeler üzerinde kurduğu tahakküme son vermek istiyoruz. Dolayısıyla bizim hedeflerimizden bir tanesi AKP ve MHP'nin elindeki belediye sayısını azaltmak, oylarını azaltmak. Olabildiğince işbirliklerinden yana bir tutum alacağız" ifadelerini kullandı.

Baş, İsveç'in NATO'ya girişinin onaylanmasını eleştirerek "'Deve iğne deliğinden geçmeden İsveç NATO'ya giremez' diyen partinin Başkanı oylamaya katıldı" dedi.