İmamoğlu, Maltepe'de Erdoğan'ı hedef aldı: "Milleti kendine yük görüyor"

İmamoğlu, Maltepe'de Erdoğan'ı hedef aldı: "Milleti kendine yük görüyor"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Maltepe'de halk buluşmasında açıklamalarda bulundu. Emekli zammını yetersiz bulan İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak, "'Millet millet' diyen biri gitti yerine milleti kendine yük...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Maltepe'de halk buluşmasında açıklamalarda bulundu. Emekli zammını yetersiz bulan İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak, "'Millet millet' diyen biri gitti yerine milleti kendine yük gören biri geldi" diye konuştu.

Yerel seçimler için geri sayım sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'un ilçelerinde halkla buluşmalarını sürdürüyor.

Maltepe'de halk buluşmasında seçmene seslenen İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

İstanbul'a kumpas sökmez. Esin Hanımla Maltepe'de güzel işler yapacağız. Hep birlikte başaracağız. Maltepe'ye ilk kadın belediye başkanını seçeceksiniz.

5 yıldır Maltepe'de çalışıyoruz. 5 yıldır yol arkadaşlığı yapıyoruz. Bu anlamda gösterdiği yol arkadaşlığı, iş birliği ve devir teslim sürecine dair sayın Ali Kılıç'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

"Rakibimiz hakkımızı teslim etti"

Rakibimizin de tarifiyle vaatlerimizin yüzde 87'sini bu beş yıla sığdırdık. Rakibimiz burada doğruyu yakaladı, hakkımızı teslim etti. Teşekkür ederim.

200 sayfalık vaat setinden bir-iki tanesini bana sordular. Ama dert başka. Ben rakip siyasilere benzemediğim için hatırlamadığım şeyi hatırlamıyorum dedim. Buradan bir şey bulacaklar ya tarihi hata yaptık! İstanbul'un her konusuna hakim olduğumuz için en ufak bir şeyi unutmamız onları şok ediyor. Bunlar da şok. 3 gündür bunun üzerinde tepiniyorlar. Zannediyorlar ki İmamoğlu kızıyor. Vallahi kızmıyorum. Onlara bakıp gülüyorum. Zıp zıp zıplamalarına çok eğleniyorum.

Bir algıyı değiştirdik. Çalıyor ama çalışıyor kavramını tarihe gömdük. Şimdi ise hem çalmıyor hem de çok çalışıyorlar diyorlar. O yüzden çok şaşkınlar. Şaşmaya da devam edecekler.

"Milleti kendine yük görüyor"

Sayın Cumhurbaşkanı emeklilere 10 bin lirayla geçinmeyi hak gördü. Emekliler zam istedi. "Siz bütçeye yüksünüz, size zam yapamam" dedi. 'Millet millet' diyen biri gitti yerine milleti kendine yük gören biri geldi.

Şu mülakatları bir kaldırın ya. Sözünüzü bir kere tutun. Bunları onlara soramıyorlar da. Allah muhafaza bu seçimden başarılı çıksa bir daha geriye bile dönüp bakmaz. 31 Mart'ta gücünüzü sonuna kadar kullanacaksınız. 4 yıl boyunca seçim yok. bu seçimde hadlerini bildireceksiniz ve unuttukları sözleri tek tek yerine getirecekler.

"Hani gençlerin başarı

Hadi 10 yıl öncesini hatırlamadınız. Fazla zorlamak istemiyorum. 10 ay öncesine gidelim mi? Sadece 10 ay öncesine. Ne yazıyor burada? ‘Doğru adımlarla yola devam. Kamuya işçi alımlarında, görevin getirdiği zorunluluk dışında mülakat kaldırılacak.’ Ne zaman dediler? 10 ay bitti, 10 ay. 11’nci birinci aydan gidiyoruz. Doğru mu. Kaldırdılar mı? Hayır. Bakın; beni yolda çevirip çevirip duruyorlar. ‘Bu mülakatla alımlara bir son versinler’ diyorlar. ‘Bıktık’ diyorlar. Kim diyor, biliyor musunuz? Gençler. Hani gençlerin başarısı dikkate alınacaktı? Hani nerede? Öyle bir şey var mı? Bu vaat için metro gibi kredi bulmaya da gerek yok. Bu vaat için yurt dışından bir teknoloji vesaire bulup getirmeye de gerek yok. Bu vaat için alın teri harcanmasını da gerek yok. Bir talimat... Değil mi? Bir talimat. ‘Mülakatı kaldırın’ dese kalkacak. Hatırlayın; bunlar gece yarısı kararname yazmada mahir değiller mi? Bir gecede kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediler mi? Orman alanlarını bir gecede imara açmadılar mı? Merkez Bankası’ndan bakanlara, atamalara gece yarısı kararnamesiyle karar almadılar mı ama bu vaadi unuttular, öyle değil mi? Esas unutkanlık bunlar. Bunları milletimize hatırlatacağız.