İsrail güçleri öldürdükleri Filistinlinin üzerinden araçla geçti

İsrail güçleri öldürdükleri Filistinlinin üzerinden araçla geçti
İsrail askerlerinin Batı Şeria'da vurduğu Filistinlinin üzerinden araçla geçmesi büyük tepkiye yol açtı. Filistin yönetimi tarafından yapılan açıklamada "Korkunç vahşeti en güçlü ifadelerle kınıyoruz" denildi.Filistin,...
İsrail askerlerinin Batı Şeria'da vurduğu Filistinlinin üzerinden araçla geçmesi büyük tepkiye yol açtı. Filistin yönetimi tarafından yapılan açıklamada "Korkunç vahşeti en güçlü ifadelerle kınıyoruz" denildi.

Filistin, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde vurduğu Filistinlinin cesedinin üzerinden araçla geçmesine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İşgal güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da işlediği yargısız infazları ve İsrail askeri aracının Tulkerim'de bir şehidin naaşının üzerinden geçerek işlediği belgelenen korkunç vahşeti en güçlü ifadelerle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi

"Ahlaki çöküşün ifadesi"

İsrail'in saldırılarının "Faşist, sömürgeci ve ırkçı bir zihniyet ile benzeri görülmemiş bir ahlaki çöküşün" ifadesi olarak nitelendirilirken "Filistinlilerin ana vatanındaki varlığını inkar eden kin, nefret ve aşırılık kültürünün" dışa vurumu olduğuna işaret edildi.

"Irkçı kışkırtmanın bir sonucudur"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bu iğrenç suç, tüm Filistinlileri öldürülmesi gereken şüpheliler olarak gören aşırı sağcı İsraillilerin uyguladığı ırkçı kışkırtmanın sonucudur. Dün işlenen bu vahşi suçun, İsrail güçlerinin ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistin halkına yönelik işlediği suçlar dizisinin bir halkasıdır."