Netanyahu: Gazze'deki savaş 2025'te de sürebilir

Netanyahu: Gazze'deki savaş 2025'te de sürebilir
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 103 gündür devam ederken, Başbakan Netanyahu, saldırıların 2025'te de devam edebileceğini ifade etti.İsrail ordusu,  7 Ekim'de başlattığı Gazze'ye yönelik saldırılarını 103. gününde...
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 103 gündür devam ederken, Başbakan Netanyahu, saldırıların 2025'te de devam edebileceğini ifade etti.

İsrail ordusu,  7 Ekim'de başlattığı Gazze'ye yönelik saldırılarını 103. gününde de sürdürüyor. Sivillerin yerleşim alanlarının da hedef alındığı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 24 bini aştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise savaşın gelecek yıl da devam edebileceğini belirtti.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Netanyahu, Gazze Şeridi yakınlarındaki Biru's Sebi'de üst düzey güvenlik yetkililerinin yanı sıra yerel yetkililerin de katıldığı toplantıda, mevcut değerlendirmeye göre İsrail'in Gazze'ye saldırılarının gelecek yıl da devam edebileceğini" ifade etti.

İsrail halkı çatışmalardan tedirgin

Yerel yetkililer de Netanyahu'ya, Gazze'den devam eden roket saldırıları ve diğer güvenlik endişeleri nedeniyle yaşadıkları bölgeyi terk eden İsraillilerin çoğunun sınır bölgelerine geri dönmek istemediğini iletti.

"Kazanımların erozyona uğramasıyla karşı karşıyayız"

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ida Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant ile yaptığı özel görüşmede, "Gazze'de üç aydan fazla süren saldırılar sonucunda elde edilen kazanımların, yönetim ve bölgenin güvenliğine ilişkin bir planın bulunmaması nedeniyle kaybedilebileceğini" dile getirdi.

Haberde, Halevi'nin "Savaşta şimdiye kadar elde edilen kazanımların erozyona uğramasıyla karşı karşıyayız çünkü ertesi gün için hiçbir strateji oluşturulmadı." ifadelerini kullandığı aktarıldı.