Ülkü Ocakları'ndan MHP'den istifa eden belediye başkanına tehdit: Olacaklardan sorumlu değiliz

Ülkü Ocakları'ndan MHP'den istifa eden belediye başkanına tehdit: Olacaklardan sorumlu değiliz
Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsoy, aday gösterilmediği için MHP'den istifa edip Yeniden Refah Partisi’ne geçen Adana Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı, tehdit ettiği iddia edildi. Ülkü Ocakları Adana İl...
Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsoy, aday gösterilmediği için MHP'den istifa edip Yeniden Refah Partisi’ne geçen Adana Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı, tehdit ettiği iddia edildi. 

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsoy, MHP'den aday gösterilmeyince istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nin Adana Pozantı Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Çay’ı isim vermeden hedef aldı.

Mustafa Çay, MHP'den üç dönem belediye başkanı seçilmiş, 31 Mart 2024'te yapılacak seçimler için partisinden aday gösterilmeyince Yeniden Refah Partisi’ne katılarak bu partiden aday gösterilmişti.

"Olacaklardan biz sorumlu değiliz"

Tutsoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Eğer bu uyarılar dikkate alınmazsa olacaklardan biz sorumlu değiliz” dedi.

Cem Tutsoyun adı, Sinan Ateş cinayetine neden olan Mersin’de Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağrı Ünel’in başka bir ülkücüyü öldürdüğü cinayet dosyasında geçmişti.

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Cem Tutsoy’un açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Milliyetçi Ülkücü Hareketin isminin anlam bulduğu kadim şehrimizden Adana’dan Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı olarak diyorum ki:

Türk siyasetinin Ulu Çınarı MHP’nin gölgesinde filizlenen ve Ülkücü Hareketin içerisinde birtakım konumlara erişen ve kendi ikbal ve istikbalini, şahsiyetini, tüm benliğini MHP’de kazanmış sonra ilk fırsatta hainlik yapma, satma cüretinde bulunanları yakından takip etmekteyim. MHP’nin özgül ağırlığı olmasa sokakta yürüdüğünde selam verilmeyecek adamlar 'Ahde Vefasızlık' yapmaktadır.