Yeniden Refah'lı Doğan Aydal: AKP bize yalan söyledi

Yeniden Refah Partisi ile AKP arasındaki ittifak pazarlıkları çıkmaza girdi. İki parti arasındaki çıkmaza değinen YRP'li Doğan Aydal, AKP'nin İBB adayı Murat Kurum ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. Yeniden...

Yeniden Refah'lı Doğan Aydal: AKP bize yalan söyledi
Yeniden Refah Partisi ile AKP arasındaki ittifak pazarlıkları çıkmaza girdi. İki parti arasındaki çıkmaza değinen YRP'li Doğan Aydal, AKP'nin İBB adayı Murat Kurum ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. 

Yeniden Refah Partisi ile AKP arasında ittifak gündemi ile yapılması planlanan görüşmenin ertelenmesi iki parti arasında kriz yaşandığına dair iddiaları gündeme getirdi.

YRP ve AKP arasındaki pazarlıkların çıkmaza girmesinin ardından YRP Genel Başkan Vekili Doğan Aydal, Halk TV canlı yayınında AKP'nin İBB Adayı Murat Kurum ve Erdoğan'a yönelik sert ifadeler kullandı.

"Bizim tabanımız onları istemiyor"

İktidar kanadında çok ciddiye alınmadıklarını gördüğünü belirten Aydal, "Onların bizimle yaptığı toplantıları havanda su dövme toplantıları olduğunu fark ettik. Bizim tabanımız da onları istemiyor. AKP'li arkadaşlar diyorlar ki 'bizi desteklemezseniz CHP kazanacak' Biz AKP'yi kazandırmak için var olan bir parti değiliz. Biz bir sebeple anlaşamayabiliriz. Öyle de gözüküyor. Bizimle İstanbul adaylarını da paylaşmadılar" diye konuştu.

"Kurum'un adaylığında Emine Erdoğan'ın etkisi oldu"

Murat Kurum isminde Emine Erdoğan'ın etkisi olduğunu düşündüğünü ifade eden Aydal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişteki çalışmalarda bu poşet işlerinde vs. Kurum ile ilişkilerinin etkisidir bu. Murat Kurum beyefendiyle tanışıyorum, gayet beyefendi biri. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı döneminde aklınızda kalan poşetten başka bir şey var mı? 25 kuruşluk poşet... Onda bile mantık hatası var. Cumhurbaşkanının eşi önem veriyor diye bunun peşine düşüldü. Yaptıkları şey çok daha büyük zarara uğrattı. O siyah büyük poşetler yaygınlaştı bu akıllıca değildi. Biz Murat Kurum'u deprem döneminde de gördük. Algı yönetimi ile kurulmuş bir söylem geliştiriyor Murat Kurum beyefendi.

"AKP aday bulamıyor"

Şimdi AKP hiç olmadığı kadar sıkıntıda aday bile bulamıyor. Dikkatinizi çekmiştir en sıkıntılı şehirlerde bile eski adaylarını yeniden gösterdi. Bunlardan en dikkat çekenlerinden biri Kocaeli. Tahir Büyakın iki metro vadetmiş ikisi de yok. Temiz hava demiş her gün zehir suluyoruz. Temiz su vaadetmiş sular pis. Tramvay yapacağım demiş bir tanesi bile bitmemiş. Bütün bu olmazlar içinde bile aynı kişiyi aday yapıyorsa AKP çok çaresiz demektir. Ankara, İstanbul ve İzmir'i kaybedince de kendisini yenilmiş sayacak."

 

Öne Çıkanlar