5 gollü maçta gülen kanarya

5 gollü maçta gülen kanarya
Göztepe’yi İzmir’de 19 yıl aradan sonra ilk kez yenen Fenerbahçe, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan mücadelenin 27. dakikasında Jose Sosa, penaltıdan attığı golle Fenerbahçe'yi 1-0 öne...

Göztepe’yi İzmir’de 19 yıl aradan sonra ilk kez yenen Fenerbahçe, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.
Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan mücadelenin 27. dakikasında Jose Sosa, penaltıdan attığı golle Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. 34. dakikada ise Göztepe, Guilherme'nin penaltıdan attığı golle skoru eşitledi: 1-1. Fenerbahçe, 43. dakikada Serdar Aziz'in golüyle mücadelede bir kez daha öne geçti: 1-2. İlk 45 dakika bu sonuçta tamamlandı.

  1. dakikada Fenerbahçe'nin formasıyla ilk maçına çıkan Pelkas durumu 3-1'e getiren isim oldu. Göztepe, 64'te Guilherme'nin golüyle farkı 1'e indirdi. Kalan dakikalarda Fenerbahçe'de özellikle Cisse ile girdiği pozisyonları gol çeviremedi. Son dakikaya kadar nefesleri kesen mücadele sarı-lacivertli ekibin 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.
  2. VAR KONTROLÜ PENALTI GETİRDİ

  1. dakikada Ozan Tufan’ın ortasında top Poko’nun eline çarpınca sarı-lacivertli futbolcu hakeme itiraz etti. Atilla Karaoğlan, VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izleyip penaltı kararını verdi. Topun başına geçen Sosa, takımını 1-0 öne geçirdi.
    Göztepe beraberliği 33. dakikada buldu. Serdar Aziz’in Tripic’e yaptığı faul sonrasında hakem bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Guilherme, Altay’ın uzandığı köşeden topu filelere göndermeyi başardı.
  2. 19 YIL SONRA kazandı
  3. Fenerbahçe, İzmir'de 19 yıl sonra kazandı… Sarı-lacivertliler, Göztepe’ye karşı son galibiyetini 2001-2002 sezonunda oynanan maçta 5-0'lı skorla almıştı. Bu tarihten sonra Süper Lig'den düşen ve 2017-2018 sezonunda yeniden Süper Lig'e yükselen Göztepe, Fenerbahçe'yi konuk ettiği son 4 maçtan 1 galibiyet ve 3 beraberlik çıkarmıştı. Geçtiğimiz sezon İzmir'de oynanan son maçtaysa taraflar sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılmıştı.
  4. 53. RANDEVU
  5. Fenerbahçe ile Göztepe, Süper Lig'de 53. kez birbirlerine rakip oldu. İki takım arasında geride kalan 52 maçtan 25’ini Fenerbahçe, 8'ini Göztepe kazandı, 20 müsabaka da berabere sonuçlandı. Gollerde de Fenerbahçe'nin, Göztepe'ye 82-38 üstünlüğü bulunuyor. Geçen sezonun ilk yarısında İzmir'de yapılan müsabaka 2-2 berabere tamamlanmıştı. İkinci devre İstanbul'da oynanan karşılaşmayı ise Fenerbahçe 2-1 kazanmıştı.