ALİ KOÇ: “FİNANSAL ZORLUKLAR İÇİNDEYİZ”

ALİ KOÇ: “FİNANSAL ZORLUKLAR İÇİNDEYİZ”
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türk futbolunda yaşanan finansal zorluklara dikkati çekerek kulüplere kamu şirketleri tarafından yatırım yapılması gerektiğini söyledi.Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türk futbolunda yaşanan finansal zorluklara dikkati çekerek kulüplere kamu şirketleri tarafından yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre İstanbul’da düzenlenen Avrupa Ligler Birliği 39. Genel Kurulu'nun ilk gününde Ali Koç, "Türk futbolunda finansal zorluklar" başlıklı konuda açıklamalarda bulundu.

Avrupa'nın 30 profesyonel liginin üst düzey 80 temsilcisi ve FIFA, UEFA, Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) gibi paydaşların temsilcilerinin de yer aldığı genel kurulun ana teması, "finansal sürdürülebilirlik" oldu.

Organizasyonun ilk oturumunda söz alan ve Türk futbolunda yaşanan finansal zorluklardan bahseden Ali Koç, "Türkiye’de 28 şampiyonlukla en çok şampiyonluğu olan Fenerbahçe Spor Kulübünün başkanıyım. İş insanıyım. Biz, aynı zamanda futbol kulübünden fazlasıyız. Yaptığımız bu farklı spor etkinlikleri bize finansal zorluklar da getiriyor. Geçen sene Türkiye, olimpiyatlara 108 sporcu ile katıldı, bu sporcuların 22’si Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusuydu. Bu branşların çoğunda ise neredeyse sıfır gelir var. Gelir olanlar da maliyeti karşılamıyor" ifadelerini kullandı.