ALKIŞLAR ARAS’A

ALKIŞLAR ARAS’A
Türkiye Dağcılık Federasyonunca düzenlenen Spor Tırmanışları Küçükler Türkiye şampiyonalarında iki yılda 5 altın ile 1 bronz madalya kazanan ve milli takım seçmelerine çağrılan 9 yaşındaki Aras Soyman, uluslararası müsabakalarda...

Türkiye Dağcılık Federasyonunca düzenlenen Spor Tırmanışları Küçükler Türkiye şampiyonalarında iki yılda 5 altın ile 1 bronz madalya kazanan ve milli takım seçmelerine çağrılan 9 yaşındaki Aras Soyman, uluslararası müsabakalarda derece hedefliyor.

İlk kez geçen yıl ulusal müsabakalara katılan ve iki yıl içerisinde gösterdiği başarılarla 6 madalyanın sahibi olan Aras, Balkan ve Avrupa şampiyonalarında madalya kazanabilmek için antrenmanlarını sürdürüyor.

Aras Soyman, spor yapmayı çok sevdiğini, tırmanmaya başladığı ilk süreçte hem eğlendiğini hem de zorluk yaşadığını anlattı.

Tırmanma duvarından düşmesine rağmen pes etmeyerek mücadelesini sürdürdüğünü dile getiren Aras, antrenmanlarda gösterdiği azimle ilerleme kaydettiğini ve antrenörünün kendisine ‘artık yarışmalara katılabilirsin’ dediğini, ilk yarışında da Türkiye birincisi olduğunu ifade etti.