Alperen Şengün: Yakın maçlarda takım benim üzerimden oynuyor, altından kalkmaya çalışıyorum

Alperen Şengün: Yakın maçlarda takım benim üzerimden oynuyor, altından kalkmaya çalışıyorum
Milli basketbolcu Alperen Şengün’ün formasını giydiği Houston Rockets, Portland Trail Blazers’a uzatmada 137-131 mağlup olduAlperen’in 30 sayı, 10 ribaunt, 8 asistlik double-double performansı Trail Blazers karşısında mağlubiyeti...
Milli basketbolcu Alperen Şengün’ün formasını giydiği Houston Rockets, Portland Trail Blazers’a uzatmada 137-131 mağlup oldu

Alperen’in 30 sayı, 10 ribaunt, 8 asistlik double-double performansı Trail Blazers karşısında mağlubiyeti engelleyemedi.

Maçın ardından muhabirlerin sorularını yanıtlayan Alperen, maçı değerlendirdi:

“Hücum ribauntlarında sorun yaşadık ve onlar da zor şutlar soktu. Bizim de bazı şutlarımız girmedi. Bu yüzden kaybettik. Bütün maç çok mücadele ettiler. Biz onlar kadar mücadele etmedik. Maça iyi başladık fakat ikinci yarıda o enerjimiz yoktu. Onlar ise efor gösterdiler ve maçı iyi bitirdiler.”

Alperen, Ime Udoka’nın faul almaya yönelik çembere gitmemesine yönelik sözlerini hatırlatan muhabirin sorusuna ise şu şekilde cevap verdi:

“Bu oyunumun bir parçası. O kadar kolay değişmiyor. Udoka bana pek çok şey söylüyor, ben de uygulamaya çalışıyorum, öğreniyorum. Her gün öğrenmeye devam edeceğim.”

“Böyle bir mağlubiyetten sonra tabii ki herkes çok kızgındı. Veteran oyuncularımız bu durumu çözmeye çalışıyorlar ve tabii ki yardımları oluyor. Bize bir arada kalmamızı söylediler. Birlikte kaybediyor, birlikte kazanıyoruz. Birbirimize güvenmemizi söylüyorlar.

Bu sezon yakın geçen pek çok maçta takım benim üzerimden oynadı. Ben de bunun altından kalkmaya ve maçları kazanmaya çalışıyorum. Maç sonlarını güçlü oynamaya çalışıyorum.”

Çeviri: Eurohoops