Avcı: 100 puan gerçekçi değil, bir daha da olmaz

Avcı: 100 puan gerçekçi değil, bir daha da olmaz
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, İstanbul basınının karşısına çıktı. Avcı, 100 puan sınırını zorlayan zirvedeki mücadeleyi de değerlendirdi

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Başkan Ertuğrul Doğan ile birlikte İstanbul'da basının karşısına çıktı. Avcı, Trabzonspor'da huzurlu ve rahat bir ortamda çalıştıklarını söyledi:

“10 Kasım 2020. Trabzon’a ayak bastığım gün. 3.5 yıl olmuş. Şirket yönetimi gibi ama aynı zamanda duygusunun içinde olduğu bu ortamı bize yarattığı için başkana teşekkür ediyorum. Huzurlu ve rahat çalışıyoruz. Taraftar gibi ama aynı zamanda ciddi şekilde başkan konumda. Ben buraya tekrar gelirken Trabzonspor büyük marka ama Ertuğrul Doğan aradığı zaman koşulsuz geldim. Daha önce yaptıklarımızın daha iyisini yapmak için buradayız" dedi.

“Altyapı çok önemli"

Ligdeki puan skalasını sağlıklı bulmadığını belirten Avcı şunları söyledi:

“100 puanı geçen takım ya da takımlar olacak. Bence bu sağlıklı bir tablo değil. Önümüzdeki senelerde bu puanların olacağını düşünmüyorum. Şampiyonluk herkesin istediği bir şey ama sürdürülebilir olmak yarışmak önemli. Trabzonspor’un her zaman sonuna kadar yarışta olması gerekiyor. Bu oyun, organizasyon oyununa döndü. Bunun içine yetenekli oyuncular eklersen yarışabilirsin. Uzun vadede planları doğru yapmak gerekiyor. Bugün 16, 17 takımı geçmek de başarıdır. Oyunu geliştirmek de başarıdır. Dalgalanma yaşamadan, süreklilik oluşturmak için çalışıyorum. Trabzonspor tabii ki şampiyonluğa oynayacaktır. Bazen yarıştan kopmuş, bazen uzaklaşmıştır ama hep yarışmıştır. Trabzon verimli bir toprak. Başkandan rica ettim 1.5 sene önce. Akademimiz, firmalar tarafından denetleniyor. Avrupa’da da yarışacak bir Trabzonspor oluşturmak için bu önemli. Biz yatırım yapıp, ekeceğiz. Trabzon bunun sonunda yarışabilir takım kimliğini her zaman koruyacak."

“Transfer çalışmaları sürüyor"

Transfer çalışmalarının devam ettiğini belirten Avcı, “Başkan transfer konusunda benden daha hızlı. 6 ay önce geldiğimde takımın organizasyonu yeniden oturtmak, ulaşabilir olarak koyduğumuz hedeflerimizden kupayı müzemize götürmek istiyoruz. Bugün üçüncülük ve Avrupa kupalarında sahne almanın ekonomik olarak katkı almak gibi önemleri var. Yoğun şekilde çalışıyoruz. Görüşmeler sürüyor. Herkes Trabzonspor’un nasıl olduğunu biliyor. Net, güzel geri bildirimler alıyoruz. Genç oyuncu da olacak. Yatırımlık oyuncu da olacak. Oyun felsefesini oturtuyoruz. Bunu daha hızlı agresif yapacak bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Ben taraftardan bizi yalnız bırakmamalarını rica ediyorum. Biz duygularımızı dengelemek zorundayız. Taraftar bizimle olmayınca 1 oyuncu eksik oynuyormuşuz gibi oluyor. Yarışan ve üreten bir takım olmak zorundayız” dedi.

“Ahmetcan'a formayı ben vermedim, o aldı"

Trabzonspor’un her zaman önemli oyuncular çıkarttığını ifade eden Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkan ekonomiden bahsediyor ama bunu takıma yansıtmıyor. Şampiyonluk sezonunda da elini taşın altına koymuştur. Trabzonspor’dan çok önemli oyuncular çıktı. Ali Kemal, Fatih Tekke, Hami Mandıralı, Gökdeniz Karadeniz gibi isimler hepsi transfer olmuş. Toprağı dizayn etmeye çalışıyoruz. Sadece fiziksel değil, kariyer planlamasına kadar daha iyi şekilde vermek gerekiyor. İlk antrenmana çıktığımda Ahmetcan’ı tanımıyordum. Baktım buranın yüzü olması lazım dedim. Ahmetcan’a formayı ben vermedim, o aldı. 9.5 milyon Euro’ya Ajax’a gitti. Avrupa’nın en iyi akademisine sahip olan takım, Trabzonspor akademisinden oyuncu aldı. Şampiyonluk senesinde akademiden 6 tane oyuncu vardı. Biz bunu daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Daha fazla sabır istiyorum taraftarımızdan. 1 dakikada çok seviyor, 1 dakika çok eleştiriyoruz.”

"Baskılı, hızlı bir takım olmalıyız"

Baskılı ve hızlı oynayan bir takım oluşturmak için çalıştıklarını belirten Abdullah Avcı, “Başkan hızlı hareket ediyor. Detaylı çalışıyoruz. Doğru oyuncuyu bulmaya çalışıyoruz. Ocak ayında 9 maç oynadık. 5 oyuncu transfer oldu. Şampiyonlukta katkısı olan 2 oyuncumuz ayrıldı. Sakatlarımız oldu. Ben bir gün dahi bu durumdan bahsetmedim. 4 galibiyet aldık üst üste o dönemde. Biz kulübü borçlandırmamak adına bir oyuncu aldık. Gelen oyuncularla birlikte o oyunun değişeceğini biliyorduk. 7, 8 oyuncu yokken bile şikayet etmedim. Daha baskılı hızlı bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Detaylı şekilde transfer için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ertugrul-dogan-hicbir-kulup-konusmazken-47227.jpg

“Avrupa'yı yakından takip ediyoruz"

Avrupa futbolunu yakından takip ettiğini söyleyen Avcı, şöyle konuştu:

“Avrupa’yı yakından takip ediyoruz. Özellikle Premier Lig’i. Manchester City’i, Liverpool’u, Arsenal’i. Inter farklı bir oyun oynuyor. Bunların nasıl oynanması gerektiğini oyuncu profilleri belirliyor. Biz, şehrimizin çok kabul etmediği pas oyununu oynamaya devam edeceğiz. Topu devamlı havada dolaştırıp, top kayıplarının çok olduğu bir oyun olmayacak. Örneği bu sene Leverkusen önemli işler yaptı.”

“Orsic bizimle devam edecek”

Geçtiğimiz sezon başında transfer edilen ve sezon başı kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle takımdan ayrı kalan Orsic ile ilgili de konuşan Avcı, “Orsic geçen sene transfer edildi. Kulübün yaptığı yatırımlardan bir tanesi. Talihsiz bir sakatlık yaşadı. Çok iyi çalışıyor. Antrenman verileri çok iyi. Önümüzdeki süreçte bizimle devam edecek” dedi.

Fransız orta saha oyuncusu Batista Mendy’nin sık sık stoperde görev yapmasıyla ilgili gelen bir soru üzerine Avcı şöyle konuştu:

“Trabzonspor’un kaybettiği maçlarda Mendy orta sahada oynuyordu. Kazandığı maçlarda da stoperdeydi. Her yerin orijinaliyle oynamaktan yanayım ancak geçiş döneminde kullanıyorum. Bir oyuncu 4-5 yerde oynayınca her mevkisi net şekilde gelişmiyor.”