Bahçeşehir Koleji şampiyonluğu son topta kaybetti

Bahçeşehir Koleji şampiyonluğu son topta kaybetti
FIBA Europe Cup finalinde Alman ekibi NINERS Chemnitz 99’u 85-74 mağlup olduğu ilk maçın rövanşında uzatmaya giden karşılaşmada 105-95 yenen Bahçeşehir Koleji, şampiyonluğa ulaşamadı.

Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finali rövanş karşılaşmasında

’u konuk etti. İlk maçı 85-74 kaybeden Bahçeşehir Koleji, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan müsabakada Almanya temsilcisinin 10 sayı farkla 105-95 mağlup etti.

Dolu tribünler önünde oynanan mücadelede ilk periyodu 19-18 geride kapatan Bahçeşehir Koleji, 37 sayı kaydettiği ikinci çeyrekte oyun üstünlüğünü yakaladı ve devre arasına 55-38 üstün girdi. İkinci yarıda 17 sayılık farkı koruyamadı ve takımlar final periyoduna 67-67 beraberlikle gitti. Final periyodu 95-84 sona erince uzatmaya gidildi. Uzatma periyodu 105-95 sona erdi ve NINERS Chemnitz 99 kupaya uzandı.

BAKAN BAK’TAN BAHÇEŞEHİR KOLEJİ İÇİN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, FIBA Europe Cup finalinde mücadele eden ve Avrupa ikincisi olan Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımı için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“FIBA Avrupa Kupası’nda Avrupa ikincisi olarak bizleri gururlandıran Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımını kutluyorum. Şüphesiz ki bu başarı, Türk basketbolunun daha ileri noktalara ulaşması için önemli bir ilham kaynağı olacaktır. Bu sonucun elde edilmesinde emeği gelen başta sporcularımız olmak üzere, teknik ekibe, yöneticilere ve takımlarını yalnız bırakmayan taraftarlara da ayrıca teşekkür ediyorum.”