Bu gurur Fenerbahçe’nin

Bu gurur Fenerbahçe’nin
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, basketbolda Türkiye'ye kulüpler bazında 13. Avrupa kupasını kazandırdı.FIBA Avrupa Ligi'nde bu sezon grup aşamasını 12 galibiyet ve...

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, basketbolda Türkiye'ye kulüpler bazında 13. Avrupa kupasını kazandırdı.

FIBA Avrupa Ligi'nde bu sezon grup aşamasını 12 galibiyet ve 2 mağlubiyetle ilk sırada tamamlayan sarı-lacivertli ekip, çeyrek final serisinde Macaristan'ın Sopron Basket ekibini eleyerek Dörtlü Final'e yükseldi.

Sırp başantrenör Marina Maljkovic yönetimindeki Fenerbahçe Alagöz Holding, Çekya'nın başkenti Prag'daki Dörtlü Final'in ilk maçında İtalya temsilcisi Beretta Famila'yı 77-70 yendi. Sarı-lacivertli takım, finalde ise ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ni 99-60 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

FIBA Avrupa Ligi'nde beşinci kez finalde mücadele eden Fenerbahçe Alagöz Holding, ilk kupasını elde etti. Türkiye'den daha önce erkeklerde Anadolu Efes 3, Fenerbahçe, Galatasaray, Darüşşafaka, Beşiktaş ve Bahçeşehir Koleji birer kez, kadınlarda ise Galatasaray 3, Yakın Doğu Üniversitesi bir kez Avrupa kupalarında şampiyon oldu.