Denizbank’tan karşı atak: Terim'in yakın çevresi ile avukat Rezan Epözdemir ve Selçuk İnan hakkında suç duyurusu

Denizbank’tan karşı atak: Terim'in yakın çevresi ile avukat Rezan Epözdemir ve Selçuk İnan hakkında suç duyurusu
Denizbank, Musa Mer Çetin, Nur Erkasap, Mert Zeydanlı hakkında ihbar dilekçesi ile savcılığa başvururken Avukat Rezan Epözdemir ve eski futbolcu Selçuk İnan hakkında dolandırıcılık nedeniyle şikâyette bulunduTolga BalcıDenizbank’ın...
Denizbank, Musa Mer Çetin, Nur Erkasap, Mert Zeydanlı hakkında ihbar dilekçesi ile savcılığa başvururken Avukat Rezan Epözdemir ve eski futbolcu Selçuk İnan hakkında dolandırıcılık nedeniyle şikâyette bulundu

Tolga Balcı

Denizbank’ın Florya şubesinin eski müdürü Seçil Erzan’ın kurduğu ve kamuoyunca Fatih Terim Fonu olarak bilinen fon üzerinden Galatasaraylı futbolcuları dolandırdığı iddiaları ile açılan davada yeni gelişmeler yaşandı.

DenizBank, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuruda Galatasaray’ın eski Teknik Direktörü Fatih Terim’in yakın çevresinde bulunan çevirmeni Musa Mert Çetin, aile dostu Nur Erkasap ve iş insanı Mert Zeydanlı’nın da aralarında olduğu birçok isim hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunulan isimler arasında kamuoyunun yakından tanıdığı ve davada futbolcuların avukatlığını yapan Rezan Epözdemir ve eski Galatarasaylı futbolcu Selçuk İnan da yer alıyor.

Bankanın genel müdürlüğünce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvuru dilekçesinde bu isimlerim dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarını işlediği iddia edilirken Seçil Erzan’ın kurduğu fon ağına hizmet ettikleri de ifade edildi.

Selçuk İnan ve Rezan Epözdemir hakkında dilekçe

Banka, Selçuk İnan ve Rezan Epözdemir’in ellerinde belgenin sahte olduğunu bilmelerine rağmen banka ile ilgili ihtiyati haciz kararı aldırtmasının suç olduğunu iddia etti. Bunu da Selçuk İnan’ın savcılığa yaptığı başvurular ve avukatı Rezan Epözdemir’in verdiği dilekçeler ve mahkemedeki açıklamalarına bağladı.

Musa Mert Çetin, Nur Erkasap, Mert Zeydanlı hakkında ihbar dilekçesi

Bankanın genel müdürlüğünce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan diğer başvurularda ise Fatih Terim'in çevirmeni Musa Mert Çetin, aile dostu Nur Erkasap ve Mert Zeydanlı hakkında 'dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik' iddiaları ile suç duyurusunda bulunuldu.

Dilekçede Fatih Terim'in çevirmeni Musa Mert Çetin için "Sanık Seçil Erzan İLE FİKİR VE EYLEM BİRLİĞİ İÇİNDE HAREKET ETMEK SURETİYLE Nestor Fernando Muslera’nın parasını “hile” kullanmak suretiyle alarak sanık Seçil Erzan tarafından kurulan sisteme dahil ettiği" ifadeleri kullanıldı.

Mert Zeydanlı ile Seçil Erzan arasındaki konuşmalar dilekçede yer aldı

Seçil Erzan tarafından dolandırıldığını iddia ederek şikayetçiler arasında bulunan İş insanı Mert Zeydanlı hakkında banka tarafından yapılan suç duyurusunda Zeydanlı'nın Seçil Erzan ile birlikte suçu birlikte işlediği iddia edilirken Erzan ile yaptığı konuşmalar paylaşıldı.

Konuşmalar dilekçede şöyle yer aldı:

"MZ​“YA TAMAM BİRLİKTEYİZ SEÇİL SENİ BENİ Mİ KALDI NELER ETTİK BERABER”, “SENİN BAŞINA İŞ GELSE AMAN BANA NE Mİ DİYECEM” “ÇIKAR BİZİ ŞURDAN GÖZÜNÜ SEVEYİM”

Şeklindeki yazışmalarının sanık SEÇİL ERZAN ile ihbar edilen MERT ZEYDANLI’NIN FİKİR VE EYLEM BİRLİĞİ İÇİNDE BİRLİKTE HAREKET ETTİKLERİNİN açık kanıtı olduğu,

g) Hatta ihbar edilen Mert ZEYDANLI’nın sanık Seçil’in isteği üzerine ZAMAN ZAMAN BAŞKA KİMLİKLER ALTINDA BAZI KİŞİLERLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTIĞI, buna ilişkin en önemli delillerin 28.02.2023 tarih ve saat 09.53-09.58 arasında gerçekleşen

SE ​“Seni arıyacağım BİZİM HAZİNE GİBİ GÖRÜŞEBİLİR MİSİN”

SE ​“Güzel güzel konuş”

MZ ​“Ya sen nerde olduğumu görsen, pat diye” “YAZ NE SÖYLEMEMİ İSTİYORSAN 10 DAKKA SONRA ARAYIM KONUŞAYIM”

​Ve aynı gün saat 10.33-10.52 arasında gerçekleşen (yazışmalardan bu esnada Mert Zeydanlı’nın anneannesinin rahatsızlığı nedeni ile hastanede olduğu anlaşılmaktadır)

​​MZ ​: İyi doktor ve hasta anonsuna denk gelmedin ‘’Nasıl toparladın onu merak ediyorum”

​​SE ​“Olmadı zaten”

​​MZ ​“Benim yüzümden mi “AMA NE YAPAYIM SECİL ORTAMDAN UZAKLAŞMAYA ÇALIŞIYORDUM SAĞIMDA SOLUMDA SAÇI BAŞI DÖKÜLMÜŞ TEDAVİ GÖREN İNSANLAR HEMŞİRESİ BİLMEM NESİ”, “MİLYON MİLYON KONUŞAMADIM”

'Nur Erkasap'ın Erzan'ın işlediği suça iştirak ettiği anlaşılmıştır'

Banka, Fatih Terim’in eski yardımcısı ve aile dostu Müfit Erkasap’ın eşi Nur Erkasap hakkında ise Seçil Erzan’ın kurduğu saadet zincirinde suça iştirak ettiği iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Banka’nın şikayet dilekçesinde dosyaya da giren telefon mesajlaşmalarına dikkat çekildi, “Nur olarak bahsedilen kişinin Nur Erkasap olduğu ve bu şahsın da SANIK SEÇİL ERZAN TARAFINDAN KURULAN SİSTEME DAHİL OLDUĞU ve hatta Nur Erkasap’a yapılan ödeme nedeniyle Muslera’ya ödeme yapılamadığı, ödemelerin gecikmesi üzerine sistemin ortaya çıkmasından Nur Erkasap’ın da endişelendiği” iddiası yer aldı ve “İhbar edilen Nur Erkasap’ın, sanık Seçil Erzan ile fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiği anlaşılmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Şikayet dilekçesinde iddialara kanıt olarak Ömer Kahraman ile Seçil Erzan arasındaki mesajlaşmaya yer verildi.

Dilekçedeki o kısım şöyle:

“Yine aynı bilirkişi raporuna göre; sanık Seçil Erzan ile İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen dosyanın müştekilerinden olan Ömer Kahraman arasında 10.02.2023 saat 12.18,52 de gerçekleşen yazışmada Seçil Erzan’ın NUR ERKASAP’IN hesabına para gönderilmesini istediği, yine 13.02.2023 tarih ve 15.59.11 saatinde yapılan yazışmalarda sanık Seçil Erzan’ın, müşteki Ömer Kahraman’a “TR 48 0006 4000 0011 2760 117558” ve “NUR ERKASAP” şeklindeki yazışma ile Ömer Kahraman’ın para göndereceği hesap numarası olarak ihbar edilen Nur Erkasap ‘ın hesap numarasını ve ismini gönderdiği, bu hali ile Nur Erkasap’ın, sanık Seçil Erzan tarafından müşteki Ömer Kahraman’a karşı işlenen suça konu eylemine bizzat iştirak ettiği  belirlenmiştir”

Bilirkişi raporunda Seçil Erzan'ın iletişim ağı da ortaya çıkarıldı

Öte yandan Seçil Erzan hakkındaki HTS kayıtlarının incelendiği ve İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen bilirkişi raporunda Erzan’ın 'örümcek ağını' andırmayan iletişim ağı gözler önüne serildi.

Görsellerde Erzan'a yardım edenler ve Erzan tarafından dolandırıldığını iddia edenler arasındaki iletişim ağı gözler önüne seriliyor.

Paylaşılan görseller ise şöyle: