Ducatı’nin Yamaha Kabusu

Ducatı’nin Yamaha Kabusu
Yamaha pilotu Fabio Quartararo, Ducati’leri geçerek MotoGP ikinci yarışında zafere ulaştı.2021 MotoGP Şampiyonası’nın Katar’da gerçekleştirilen ikinci yarışı Doha Grand Prix’de kazanan Yamaha fabrika takımından Fabio...

Yamaha pilotu Fabio Quartararo, Ducati’leri geçerek MotoGP ikinci yarışında zafere ulaştı.
2021 MotoGP Şampiyonası’nın Katar’da gerçekleştirilen ikinci yarışı Doha Grand Prix’de kazanan Yamaha fabrika takımından Fabio Quartararo oldu. Quartararo, ikinci olan Pramac Ducati takımı pilotu Johann Zarco ve üçüncü Jorge Martin’i geride bırakmayı başardı.
Çaylak pilot Jorge Martin, MotoGP kariyerindeki ilk pole pozisyonuyla başladığı yarışta 17 tur boyunca liderliğini korumayı başardı. Lastiklerini saklamayı başaran Quartararo’ya beş tur kala geçilen Martin, son turda da takım arkadaşı Zarco’ya ikinciliği kaptırdı. Martin yine de kariyerinin ikinci yarışında podyum görmeyi başararak sezona iyi bir başlangıç yaptı.
Suzuki’nin deneyimli pilotu Alex Rins, sekinci sırada başladığı yarışı dördüncü bitirirken, geçen haftanın kazananı Maverick Vinales beşincilikle yetindi.
Geçen senenin şampiyonu Joan Mir yedincilikle bitirirken, Jack Miller, Mir ile yaşadığı temas sonucu dokuzuncu oldu.
25 yıllık kariyerinin en kötü pole pozisyonuyla başlayan Valentino Rossi ise yarışı 16. Sırada tamamladı.
Alex Marquez ve Iker Lecuona bitime 9 tur kala yarış dışı kaldılar.
12 Nisan’da kontrole girecek olan padoğun korkulu rüyası Mark Marquez’in Portekiz’de yapılacak üçüncü yarışa dönme ihtimali MotoGP dünyasında çok şey değiştirebilir. Bekleyip göreceğiz…